hirdetés

Elolvadunk, micsoda született tehetség ez az apró pásztorkutya (videó)

Gerhát Petra

2024. február 26 - Képek: Getty Images Hungary

Megdöbbentő látványt nyújt a videó pöttöm kis pásztorkutyája a hatalmas birkák között. A kis kutyus ösztönösen tudja, mi a dolga.

hirdetés

Farokcsóválva szalad a nyáj nyomában az apró fehér gombóc, aki a terelt állatok bokáját sem éri fel. A pindúr jószág született terelő, ifjú kora ellenére igyekszik a nagy nyájat irányítása alá vonni.

A kölyök terelőkutya jól végzi a nagyok dolgát

A nyájak mellett szolgálatot teljesítő kutyáknak két nagy csoportja van, a juhászok a nyáj őrzésére képzettek, a pásztorkutyák pedig az állatok mozgását koordinálják. Nézd meg, ez az apró kölyök milyen ügyes benne!

A szakértők szerint körülbelül 5 hónapos korukra érik el a kölykök azt a kort, amikor biztonsággal dolgozhatnak a nyáj mellett. Ez az a korszak, amikor a kiskutya már bírja a munkát, egyszeri itatással elvan egész nap és szinte elképesztő munkaképességekkel rendelkezik.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

Utóbbi kiemelten fontos a munkakutyák ezen típusánál, hiszen nem csak át kell látnia a rá bízott állatokat, de fáradhatatlanul koordinálnia is kell őket. Hogy az alom melyik tagjából válik hasznos segítőtárs a munkában, az nem csak fajtától függ: fontos a megfelelő idegrendszer és az öröklött tulajdonságok is. 

Ha kíváncsi vagy a magyarok egyik legizgalmasabb, ősi munkakutyájára, a sinkára, ide kattintva elolvashatod a fajta szakavatott kutatójával készült beszélgetésünket. 

kölyökkutya munkakutya pásztor pásztor kutya terelő kutya videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink