hirdetés

Hegyi oroszlán támadt a kutyára a ház udvarán (videó)

Hangai Lilla

2024. február 16 - Képek: Getty Images Hungary

A ház biztonsági kamerája rögzítette az esetet, ahol egy hegyi oroszlán, vagyis egy puma az udvaron rátámadt a család kutyájára, majd néhány perccel később visszatért a helyszínre.

hirdetés

La Verne városában (Kalifornia) puma támadt egy gyanútlan kutyára. Holly, a 3 éves óriás schnauzer szerencsére néhány apróbb sérüléssel megúszta a találkozót. A videófelvételeken jól látszik, hogy a lakóház egy hegyekkel és sűrű növényzettel határolt területen fekszik, ahol bizony nem ritkák a vad látogatók sem. Amikor 9 körül kiengedték a kutyát az udvarra, azonnal megjelent a macska is, aki körülbelül 1 percen keresztül tartotta sakkban az ebet. A gazdák szerencsére azonnal észrevették, hogy mi történik, így hangos kiabálással sikerült elriasztaniuk a betolakodót. A puma azonban 20 perccel később visszatért újra a tett helyszínére feltételezhetően abban a reményben, hogy prédáját még ott találja. 

Mivel Amerikában hatalmas a puma populáció, így azok egész évben vadászhatók – még a szoptató anyaállatok is – minden államban, Kalifornia kivételével. Együttérzünk a gazdákkal és a kutyákkal is, azonban szeretnénk két fontos dologra felhívni a figyelmet az eset kapcsán. A puma egy vadállat, amely folyamatosan veszíti el az életterét az emberek terjeszkedésének következtében. Nem helyes démonizálni egy vadállatot csak azért, mert könnyű prédára támad a saját lakóhelyén. A másik lényeges tanulság pedig, csak hogy egy klasszikust idézzek „addig nincs baj, míg nincs baj”. Itthon is támadhat vadállat a kutyára sétáltatás közben vagy akár a portán belül is. Gondoljunk csak az aktuális problémaforrásra, az aranysakálra. Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy magunkat és kedvenceinket is biztonságban tudjuk, de ne gyűlöljünk egy vadállatot csupán azért, mert az ösztöneinek engedelmeskedve próbál túlélni!

Ide kattintva különböző érdekességeket tudhatsz meg a pumáról, ebből a cikkből pedig megtudhatod, hogyan védheted kutyádat az előbb is említett aranysakáltól.

 

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

hír puma támadás vadállat vadállat kutya videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink