hirdetés

Évek után talált egymásra a kutya és családja – videón az első találkozás

Gerhát Petra

2024. január 18 - Képek forrása: Getty Images Hungary

Bár évek óta kötelező a mikrochip, sokan megfeledkeznek a regisztrációról vagy adataik frissítéséről. Zeusz is emiatt került az ebrendészeti telepre. A magyar kutyának szerencséje volt, ugyanis ha kerülőúron is, de sikerült megtalálni eredeti gazdáit. A nagy találkozásról videó is készült, így örültek egymásnak két év után.

hirdetés

Pár nappal ezelőtt a Tiszakécskei Ebrendészeti Telep a Facebookon kereste egy befogadott kutya gazdáit. A szökött  eb ugyan rendelkezett chippel, de nem voltak aktualizálva a gazdi adatai, így nem is sikerült felvenni velük a kapcsolatot. 

A chipet mindig aktualizáljuk, hogy minden körülmények között azonosíthassanak minket gazdiként

Ezért fontosak a chipen szereplő adatok

Már évek óta kötelező a kutyák számára a gazda adatait tartalmazó mikrochip beültetése, még mindig rengeteg olyan négylábú él hazánkban, akik chip híján azonosíthatatlanok. Sok esetben pedig – mint Zeusznál – a kutya családja gondoskodott ugyan a törvényi előírásoknak megfelelően a mikrochip behelyezéséről, de az adatait nem, vagy az adatokban fennálló változást nem regisztrálja. 

Ez történ a nemrég Tiszakécskén talált Zeusszal is, azonban arra az ebtelep munkatársai sem számítottak, micsoda előtörténete van a kóborlás közben befogott kutyusnak. 

2,5 éve keresték Zeuszt

Az internetes hirdetés meghozta gyümölcsét, hamar eljutott a hír a gazdikhoz, akik már évek óta keresték elveszett kutyájukat. 

Zeusz ugyanis még 2021-ben tűnt el. Hogy eddig miért nem került elő, s miért tűnt ehhez képest olyan gondozottnak? Zeuszt az elmúlt két és fél év során valószínűleg valaki befogadhatta, de az átmeneti gazdi nem nézette meg a chipjét. 

Eredeti családja is kóbor kutyaként bukkant rá, gyermekeikkel együtt nőtt fel. Amikor a család 2,5 éve Tiszakécskére költözött, Zeusz megszökött – valószínűleg nehezen szokta meg új otthonát. A gazdik azóta keresték, sokáig hiába. Egy ismerősüknek tűnt fel az ebtelep posztja, el is küldte rögtön, mert a kutyus megtévesztésig hasonlított Zeuszra. 

A nagy találkozást videóra vették, hihetetlen volt az öröm:

Ha kutyussal együtt költözöl, kattints ide és olvasd el, miként könnyítheted meg számára a lakóhelyváltást.

állatorvos ebrendészeti telep kóbor kutya kötelező mikrochip mikrochip regisztráció videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink