hirdetés

Magánnyomozóval találta meg 2 éve ellopott huskyját: videón a megható találkozás

Szénási Szimonetta

2023. október 5 - Képek: Az Én Kutyám

A kitartó keresés ellenére a nő már nem hitte, hogy valaha visszakapja szeretett kedvencét, ám filmbe illő módon mégis sikerrel járt.

hirdetés

Kameroun Mares két év után kapta vissza négylábú társát, akivel történetük több okból is különleges. Az ellopott husky ugyanis épp akkor érkezett a nő életébe, amikor annak a legnagyobb szüksége volt rá. Kamerounnál leukémiát diagnosztizáltak, amit kemoterápiával kezeltek. Épp mikor a terápia végégre ért – 2013-ban –, akkor lépett az életébe a fiatal jószág. Egyértelmű volt, hogy magához veszi a kutyát, akiről kiderült, hogy módfelett ragaszkodó. Emiatt a beszédes latin Semper Fidelis, azaz a Mindig Hűséges nevet kapta. Aminek az egyszerűség kedvéért csak az első tagját használják. Ám Semper tragikus módon elszakadt a gazdájától, és évek kellettek hozzá, míg viszontláthatták egymást.

Az okos husky nagyon hiányzott a gazdájának.

Egy megrázó hívás

A fiatal nőnek 2016 nyarán Floridából Kaliforniába kellett utaznia egy újabb gyógykezelés miatt, ahova nem tudta magával vinni kedvencét. A megbeszéltek szerint az állatra a szobatársa vigyázott volna. Azonban a kanadai tartózkodást egy megrázó telefonhívás szakította félbe. A lakótárs volt a vonal végén, és közölte a lesújtó hírt: Sempernek nyoma veszett.

Kameroun hazatérve minden követ megmozgatott, hogy kedvence nyomára bukkanjon. Nem volt olyan hely, ahol ne kereste volna – mind hiába. Az állapota miatt idővel Kaliforniába kellett költöznie, de onnan is folyamatos kapcsolatot tartott fent a floridai menhelyekkel, hátha felbukkan bármiféle nyom.

Egy éven át folytattam a keresést; amíg Kaliforniában voltam, szórólapokat tettem ki a kisállatokat hirdető felületekre, felhívtam 15 állatorvosi helyet a környéken, ahol éltem, valamint az állatvédő egyesületeket és menhelyeket. A Facebookon, elveszett kutyás fórumokon, oldalakon és csoportokban is tettem közzé információkat róla. Minden nap vártam egy telefonhívást, hogy valaki megtalálja őt… A mikrochipje három hónapos kora óta a nevemre van regisztrálva… Mégsem érkezett semmi. Betegre aggódtam magam miatta, és nagyon hiányzott

– idézte fel a Dodónak a kétségbeesett időszakot a gazda.

Magánnyomozót fogadott

Ekkor döntött úgy, hogy segítséget kér. Megkért egy magánnyomozót, Ana Campost, hogy segítsen felkutatni szeretett kutyáját.

Végül – mint olyan sok más esetben – a mikrochip vezetett nyomra. A szakember ugyanis felfedezte, hogy körülbelül egy évvel korábban valaki átírta a tulajdonos nevét egy nőére. Ez úgy történhetett, hogy Amerikában több adatbázis is létezik, és valószínűleg az új regisztrációnál nem ellenőrizték, hogy máshol tartoznak-e adatok a husky chipjéhez.

Az is kiderült, hogy valaki 200 dollárért (jelenleg körülbelül 70 ezer forint) hirdette meg Sempert. Emiatt nem is kerülhetett soha a menhelyek látóterébe. Az információknak hála sikerült felkutatni az ellopott husky tartózkodási helyét, és a kitartó gazda végre visszakaphatta olyannyira hiányolt társát. Nem csoda, hogy a viszontlátás pillanatában örömkönnyekben tört ki. A pillanatot videóra vették:

Életem egyik legszebb napja volt, hogy szerepet játszhattam ebben az egymásra találásban, és személyesen is ott lehettem

– vallotta be a magánnyomozó.

Emlékezett a trükkökre

A boldog gazdi elmesélte, hogy Semper nemcsak hűséges, de roppant okos is, és valamennyi trükkre és vezényszóra emlékezett, amit korábban tanított neki. Azóta már sikerült is visszailleszkednie a megszokott környezetébe, és a nagy sétákat is élvezi a jól ismert terepen. A boldogságot csak tetézi, hogy Kameroun állapota is javult. Kívánjuk, még sok boldog évet töltsenek együtt!

Tanulság: kell a chip!

Szerencsére hazánkban valamennyi mikrochipet a PetVetData nevű rendszerben regisztrálnak, így ehhez hasonló tévedés nem fordulhat elő. Az azonban igen gyakori, hogy egy szeretett jószág elcsatangol, vagy ellopják. Ezekben a helyzetekben pedig csak a kis eszköz az, aminek hála beazonosítható a gazda.

Emiatt is fontos, hogy mindig tartsd naprakészen az állatorvosnál megadott elérhetőségeidet, és ha bármiféle változás van, azt mihamarabb jelezd! Nem egyszer esett meg, hogy a megtalálók hiába olvasták le a chipet, majd hívták a tulajdonost, a telefonszám már nem élt.

állatorvos husky kutyalopás lopás mikrochip videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink