hirdetés

240 kilométerre az otthonától találtak rá a vak kutyára: ez történt vele

Szénási Szimonetta

2023. július 21 - Kép: Getty Images Hungary

A szerencsés vak ausztrál juhászkutya, otthonától több városnyi távolságból került elő. A rendőrség is megszólalt.

hirdetés

Ismét egy házi kedvenc esett áldozatul a tolvajoknak, akik a nagy becsben tartott jószág mellett a Durnam család autóját és egyéb értéktárgyait is magukkal vitték. A történteket súlyosbítja, hogy a szeretett kutya vak, így gazdái még inkább aggódtak érte.

Egy banda tehette

A rendőrség szerint a betörés napján egy banda járt a Gold Coast-i Southportban levő ingatlannál, ahonnan az ausztrál juhászkutyának nyoma veszett. A tulajdonosok a síelésből hazatérve már csak szeretett kedvencük, valamint értékes holmijaik hűlt helyét találták a teljesen feldúlt házban.

Videó készült

A tettesek nyomot hagytak maguk után: a queenslandi rendőrség kamerafelvételein látható, amint a vak kutya, Bowie egy benzinkúton álló autóban ül az új-dél-walesi határ közelében, miközben egy férfi éppen megtankolja a kocsit. A jármű a Durnam család Hyundai Tucson kombija volt.

Íme a szóban forgó felvétel:

A hatóság rövidesen elfogta a 48 éves elkövetőt. Az említett társairól nem közöltek további információt.

Nem egyedi eset

Sajnos nem ritka, hogy a szeretett házi kedvencek esnek áldozatul a tolvajoknak, főleg ha divatos fajtáról vagy fiatal állatról van szó, mivel ezek kelendőbbek. Ahogy beszámoltunk róla, egyes bűnözők szó szerint a gazda orra elől: a kertből vagy akár a lakásból viszik el a kiszemelt kutyát vagy macskát. Másokok kilesik a gazda szokásait: a sétaútvonalait, a kutyafuttatót, amit az ebbel rendszeresen látogatnak, és ott csapnak le. Ebben nagy segítségükre van a közösségi média, ahol sokan kissé meggondolatlanul túl sok részletet osztanak meg az életükből.

Egyes bűnelkövetőket pedig az alkalom szüli, és egy-egy bolt előtt kikötött, magányosan várakozó jószág lesz az áldozatuk.

A kertből is könnyen ellopják a kutyákat!

Hogy ez veletek ne történjen meg, fokozottan ügyelj kutyád biztonságára ahogy az utcán, úgy odahaza is! Ne hagyd őrizetlenül sehol az állatot, otthon pedig zárd be a kaput és a bejárati ajtót, a kerítés pedig valóban védjen: ne legyen sérült, se túl alacsony.

A posztolás kapcsán pedig mérlegelj, milyen információkat érdemes megosztanod a nagyvilággal!

A mikrochip alapvető

Emellett szót kell ejtenünk a mikrochipről. Bár kötelező ellátni vele a kutyákat, mégis gyakran előfordul, hogy az utcán kóborolt vagy talált ebekben hiába keresik az állatmentők vagy az állatorvosok. Pedig ha a kutya vagy macska (mert velük is megesik!) nagy távolságra kerül – ami szökés, kóborlás esetén is könnyen előfordulhat –, akkor látásból már senki sem fog ráismerni. Emiatt vajmi kicsi az esélye annak, hogy hazakerül a szeretett és hiányolt négylábú.

ausztrál juhászkutya betörés bűntény közösségi média kutyalopás lopás mikrochip vak vak kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink