hirdetés

Videón a rollerező kutya, aki világsztár lett (videó)

Gerhát Petra

2024. február 20 - Képek: Getty Images Hungary

Sok kutya képes apróbb trükkök elsajátítására, némelyek pedig tökélyre vitték az ügyeskedést. Ez a spániel minden bizonnyal az utóbbiak közé tartozik.

hirdetés

Néhány állat elképesztő trükköket képes megtanulni. Ékes példája ennek az a spániel is, aki az Instagramon hasít háromkerekű járgányán, százezernyi rajongót összekerekezve.

Elképesztő, mi mindent képesek megtanulni a kutyák némi motivációval – akár rollerezni is

Ki hallott már rollerező kutyáról?

Természetes kecsességgel pattan fel a gyermekjárműre, hogy aztán úgy  úgy használja a háromkerekűt, mintha csak a legtermészetesebb dolog lenne ez tőle. De vajon hogyan képes rá, hogy megtanulja?

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Pubity (@pubity) által megosztott bejegyzés

 

A Bonnie nevű, Angliában élő négylábú nem mellesleg profi kutyatáncos, valószínűleg ennek köszönhető, hogy különleges egyensúlyérzékkel rendelkezik. A videón jól látszik, mennyire magabiztosan kapaszkodik fel rá, majd löki magát a rollerjén. Ráadásul kanyarodni is biztonságosan tud. Akár egy cirkuszi kutya.

Nem véletlen, hogy a manézsban a spiccek, a terrierek és az uszkárok mellett a spánielek fordultak meg mindig is leggyakrabban, ezek a fajták ugyanis legendásan ügyesek. Bár manapság már egyre kevesebb porondon szerepelnek állatok, hiszen egészen más a társadalom hozzáállása a témához, az hazánkban nem ritka, hogy egyes artisták saját kedvenceikkel együtt dolgoznak a produkciók során. Az állatok jóllétére vonatkozó uniós szabályok szerint ugyanis vadállatokat nem, társállatokat foglalkoztathatnak a porondon.

Sokan saját kedvenceikkel sajátíttatnak el a látott mutatványhoz hasonló trükköket. A tanulás kiváló agytorna és elfoglaltság a kutyusok számára, ami bizony szükséges is, hiszen van igényük a folyamatos kihívásra. Mindaddig, amíg nem veszélyes vagy kényelmetlen kedvencünk számára, akár mi is próbálkozhatunk apróbb trükkök gyakorlásával.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

 

bűvésztrükk cirkusz tanulás kutyával ügyes kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink