hirdetés

Az égő családi házból mentette ki kutyáját a férfi (videó)

Gerhát Petra

2024. március 8 - Képek: Getty Images Hungary

A tűzoltókon áttörve rohant vissza égő házába kutyájáért a bátor férfi.

hirdetés

A ház és az előtte parkoló kocsi is lángokban állt, amikor a tulajdonos áttört az oltást végző tűzoltók között, hogy kimentse a kutyáját a tűzből.

A tűzből mentette ki kutyáját az életét kockáztatva

Lángokban állt egy családi ház, a tűzoltók igyekeztek megzabolázni a lángokat, amikor a tulajdonos visszarohant az égő falak közé. Az alábbi videón jól hallható, hogy a katasztrófavédelem munkatársai igyekeztek megfékezni, azonban mit sem törődve velük, az égő épületbe rohant. Percekkel később jelent meg újra, nyakörvénél vezetve a láthatóan ép, ám feszült állatot. A kutya szerencsésen megúszta a balesetet égési sérülések nélkül, gazdája könnyeivel küszködve örült kedvencének, aki immár biztonságban volt.

A családunk része, szeretjük őt – magyarázta később tettét a kamerák előtt.

A kutyáját megmentő férfinek hatalmas szerencséje volt, hiszen amit tett, az ő életére nézve is veszélyes volt. Védőfelszerelés, vagy legalább egy nedves rongy nélkül a lángok közé bemenni öngyilkos cselekedet; nemcsak az égéstől, hanem a füsttől is kell tartani ilyenkor.

Mivel a kutyák tüdeje sokkal kisebb, mint a miénk, így a füstmérgezés tünetei is hamarabb jelentkeznek náluk. Ezek az alábbiak:

  • hirtelen rosszullét, hányás, hasmenés;
  • légzési nehézségek;
  • letargia, bágyadtság, érzékenység bizonyos zajokra, fényekre;
  • mozgáskoordinációs zavarok;
  • a fülek, az ajkak, az íny és a bőr feltűnő kivörösödése;
  • ájulás.

Ide kattintva tudod végignézni ezt a hihetetlen felvételt.

Az itt olvasható cikkünkben egy hasonlóan veszélyes következményről, a vegyszeres mérgezésről írtunk nektek. Állatorvos véleményét olvashatjátok a témával kapcsolatban.

 

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

bátor gazdi füstmérgezés kutya mentése tűzből mentett kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!