hirdetés

Megmentője fogadta örökbe az árván maradt kutyát

Molnár Enikő

2024. június 6 - Kép: Getty Images Hungary

Bár a hírekben sokszor találkozhatunk az emberi kegyetlenséggel, szerencsére akadnak szívmelengető történetek is.

hirdetés

Tragédiával kezdődött, új családdal végződött a kiskutya története, akit a tűzoltók mentettek ki egy lakásból, ahol sajnos elhunyt az eb gazdája. A hölgynek nem volt rokona, akit fel lehetett volna keresni a kutyus gondozásával, így az egyik készenléti tűzoltó, aki kint volt az esetnél, örökbe fogadta az ebet. A kis keveréknek tűnő kutyus az elején még bizalmatlan volt, de hamar feloldódott a férfi társaságában, és hozzácsapódott.

Azóta beilleszkedett a családba

Az eset áprilisban történt, azóta a kiskutya átment a kötelező állatorvosi vizsgálatokon, és elválaszthatatlan társává vált a férfinak. A terrier jellegű eb most már egy farmon él, traktoron utazik, és van egy kutya barátja is.

Teljes mértékben otthon érzi magát velünk, és egy boldog kiskutya

– idézi a tűzoltót a BBC.

Szerencséje van a kiskutyának, hogy ilyen kedves volt az egyik megtalálója, és nem jelentett számára problémát hazavinni az árva ebet, aki megtalálása után rövid időn belül már a férfi ölébe ülve várta, hogy mit hoz a jövő.

A megöröklött kutyák sorsa

A kis terriernek nagy szerencséje volt, hogy volt jelentkező, aki elvállalta a gondozásával járó felelősségét, kényszer nélkül. Ha lett volna közeli családtagja, örököse a megboldogult hölgynek, akkor ez a történet számos más irányt is vehetett volna. Senki nem arra készül, hogy megörökölje egy családtagja felelősségét (mert bármennyire is imádjuk a kutyákat, nem tagadjuk, sőt, hirdetjük, hogy rengeteg felelősséggel jár a gondozásuk).

Sokan nem is tudják átvenni az eb gondozását még akkor sem, ha szerették az elhunyt családtag kutyusát. Vagy családi körülmények miatt, vagy pénzügyi nehézségek okán, vagy azért, mert a jelenlegi élethelyzetükbe egyszerűen nem fér bele egy új családtag. És ezért a döntésért senkit nem lehet hibáztatni, főleg, ha tesz annak érdekében, hogy jó helyre kerüljön az állat.

Vannak viszont olyanok, akik magukhoz tudják fogadni az elárvult kisállatot, és szerető családot, jó életkörülményeket tudnak neki biztosítani. Ám még akkor is számos probléma merülhet fel, amíg a kutyus meg nem szokja az új szituációt. Ezt a cikkünket kifejezetten azoknak ajánljuk, akik az utóbbi helyzetbe kerültek, tehát megörököltek egy kutyát, és úgy döntöttek, hogy magukhoz tudják fogadni. Cikkünkben a legfontosabb tennivalókat soroljuk fel, valamint hozunk néhány tippet, hogy gördülékenyebben menjen az összeszokás.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube-csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

felelősség kutya örökbefogadás meg kell tartani az örökölt kutyát mentett kutya örökölt kutya tűzoltó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!