hirdetés

Új, modern állatmenhely nyílik Újbudán: az állatkert nyújt szakmai segítséget

László Enikő

2021. május 10 - Forrás: MTI

Olyan 21. századi állatmenhelyet alakítanak ki Újbudán a helyi civilek, a Fővárosi Önkormányzat és a Fővárosi Állat- és Növénykert szakmai támogatásával, „amire nincs példa Budapesten". Ezt jelentette be Budapest humán területekért felelős főpolgármester-helyettese szombaton.

hirdetés

Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció újbudai képviselő-jelöltje, a párt Facebook oldalán közvetített eseményen elmondta: egy menhelynek részt kell vállalnia a budapesti fiatalok felelős állattartással kapcsolatos felkészítésében is. Ezért hívta szakmai segítségül a Fővárosi Állat- és Növénykertet.

A politikus emlékeztetett arra, hogy az állatkert komoly oktatási és állatvédelmi tapasztalattal rendelkezik. A főváros ezzel a szakmai háttérrel biztosítottnak látja a magas színvonalú ellátást az állatok számára. Bakai-Nagy Zita, Újbuda alpolgármestere arról beszélt, hogy a kerület a helyi kutyatulajdonosok érdekeit és az utcára tett kisállatok helyzetét is prioritásként kezeli.

„Olyan korszerű, európai színvonalú, nagyobb kapacitású állatmenhely kialakításáért dolgozunk együtt Gy. Németh Erzsébettel, ami nemcsak az állatokkal kapcsolatos hatósági funkciókat képes magas színvonalon ellátni, de a gazdátlan állatok ellátását, rehabilitálását és örökbeadását is” – fogalmazott. Hozzátette, hogy mindezt úgy teszik, hogy a helyválasztásban messzemenőkig figyelembe veszik az újbudai polgárok szempontjait is.

(Képek: Getty Images Hungary)

állatkert állatmenhely állatvédelem

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!