hirdetés

Videón a gigantikus rottweiler, akinek mindene a babusgatás

Szénási Szimonetta

2023. június 7 - Képek: GeoBeats Animals/YouTube

A robusztus rottweiler mindenben hű társa szerető gazdájának, akivel, ha lehetne, egész nap összebújva létezne. Videóiért rengetegen rajonganak.

hirdetés

Amikor szóba kerülnek a rottweilerek, a többségnek egy nagy testű, marcona, elszánt kutya képe villan be. Ami a külsőségeket tekintve igaz is, ám a kemény külső esetükben is takarhat igazán lágy szívet. Az élő példa erre Gainz, aki egy igazi öleb. A róla készült videó a bizonyíték, hogy egy rottweiler is lehet cuki kutya.

Mindene a bújás

A nagytestű jószágot egy cseppet sem zavartatja a mérete, és a legjobban gazdája öléből szereti szemlélni a világot. Emellett nagyon bújós, amint azt az alábbi videó is bizonyítja:

@gainz_thegoodboy

Sundays are for snuggles and belly scratches #dog #rottweiler #dogtok #foryou #fyp

♬ Sunshine – WIRA

„Hatalmas karakterrel megáldott rottweiler, aki imád a gazdájával kalandozni” – olvashatjuk Gainz bemutatkozását az Instagram oldalán, ami sokat elmond a jószágról. Tehát nemcsak a kanapén való ejtőzés során, de az aktív kikapcsolódásban is remek társa gazdájának.

A közösségi médiában nagy népszerűségnek örvendenek ezek a felvételek, sokan szeretik a mindig kézben vagy ölben levő kutyust. Gainz ráadásul bírja a gyűrődést, bolondozni is remekül lehet a kezes jószággal:

Az alábbi felvétel tanúsága szerint pedig még edzeni is együtt jár a páros:

Tökéletes kommunikáció

A rottweilernek arra is megvan a módszere, hogy felhívja magára a figyelmet. Amikor úgy érzi, gazdája túlságosan belefeledkezett a munkába, egyszerűen ráteszi a mancsát a laptopra. Ebből a gazdi rögtön tudja, hogy ideje szünetet tartania.

Félre a sztereotípiákkal!

Gainz is remekül rávilágít arra a problémára, hogy hány fajta kapcsán élnek sztereotípiák a köztudatban. Sokan félnek a rottweilerektől – ahogy más, hasonló őrző-védő fajtától –, azt gondolván, hogy ezek a kutyák agresszívak. Pedig a róla készült sok video bizonyítja, hogy hozzáértő kezekben, megfelelő nevelést és képzést kapva egy rottweiler is lehet remek családi kutya!

@gainz_thegoodboy

He works hard too, okay😂 #rottweiler #ancestors #ancestorschallenge #dog #foryou

♬ original sound – 🌊🏄🏼‍♀️🤙🏼

Természetesen vannak olyan tényezők, amelyeket mindenképp figyelembe kell venni a választásnál. Többek között az adott kutyafajta hely- és mozgásigényét, valamint a feladatot, amire eredetileg szánták.

Dönts felelősen!

Ahogy írtunk is róla, például egy magyar vizsla sem való akárkinek, tekintve, hogy vadászkutyaként vannak olyan igényei, amiket muszáj kielégíteni. Ha pedig nem megfelelően tartják, az megbosszulja magát: hangos, romboló eb válhat belőle. Emiatt sajnálatos módon egyre több vizsla kerül menhelyre. Sok más fajtát is említhetnénk, de ehelyett inkább arra hívnánk fel minden leendő gazda figyelmét, hogy tájékozódjon, mielőtt kutyát választ! Érdemes megkérdezni fajtaszakértőket, tapasztalt tenyésztőket, illetve már rutinos gazdatársakat, nehogy csalódás legyen a vége!

aktív kutya bújós kutya gazda és kutya kötődés közös program kutya és ember kapcsolat kutya és ember kapcsolata kutya szeret öleb őrző-védő kutyák rottweiler sztereotípia sztereotípiák

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink