hirdetés

A 80 éves úr vonatot épített mentett kutyáinak – videón a kirándulás

Hangai Lilla

2023. szeptember 3 - Képek: Getty Images Hungary

Ha azt hiszed, hogy már mindent láttál, jobb, ha megállsz egy pillanatra és figyelsz. Eugene Bostick története nemcsak különleges, de igazán szívmelengető is.

hirdetés

A texasi férfi minden bizonnyal a világ legmenőbb vonatát üzemelteti, melynek utasai kizárólag mentett kutyák. A házi készítésű járgány, melynek mozdonya egy fűnyíró traktor, a Eugene által üzemeletetett menedék négylábúit viszi szórakoztató körutakra Forth Worth városának csendesebb utcáin, a közeli erdőkben és a helyi patak mellett, hogy lássanak világot és szívjanak egy kis friss levegőt. 8 kutya életét teszi feledhetetlenné a vonat: 

Befogadta és ellátta a kutyákat, amiket az utcájában dobtak ki

Eugene és testvére, Corky egy zsákutca végén élnek, itt van kialakítva a lovaik számára egy hatalmas pajta is. Sajnos rengeteg helyi jár ide, hogy itt dobja ki a kutyáját, hogy végleg megszabaduljanak tőlük. Eugene és Corky ezt képtelenek voltak tétlenül nézni. Először csak etetni kezdték ezeket az elvárvult ebeket, később szállást is adtak nekik. Ám igazán jól akarták csinálni, így elvitték mindent állatorvoshoz, hogy ellenőrizzék az egészségi állapotukat és ivartalanítsák őket. A farmon élő kutyáknak saját otthona lett, a két nyugdíjas férfi családtagjává váltak.

A blökik alig várják, hogy hetente kétszer kalandra indulhassanak az ő személyes járatukkal, melyet megmentőjük vezet. Még úgy is, hogy a lakhelyükön, a farmon, rengeteg hely áll a rendelkezésükre, ahol szabadon játszhatnak és szaladgálhatnak. 8 kutyát egyszerre vagy akár külön-külön is megsétáltatni hatalmas feladat lett volna, ezért Eugene-nak szüksége volt egy mentő ötletre.

„Először a traktorommal kezdtem. Volt egy kis utánfutóm, azzal utaztattam meg a kutyákat, de egyre többen lettek. Aztán egyszer láttam egy srácot egy traktorral, aki a hozzá csatolt kocsikban sziklákat szállított. Arra gondoltam, hogy a fenébe, ez jó lenne egy kutyavonatnak! Nagyon jó hegesztő vagyok, ezért fogtam ezeket a műanyag hordókat, amelyekbe lyukakat vágtam és kerekeket tettem alá, majd összekötöttem őket. Amikor ezek az imádnivaló kutyák meghallják, hogy felakasztom a traktorra a kocsikat, hihetetlenül izgatottak lesznek.” – mesélte Eugene a Dodónak, hogyan készült a vonat a 8 kutya számára.

A kutyavonat tagadhatatlanul szívmelengető:

A helyiek is imádják, ha felbukkan a kutyavonat

Sokan, miután nyugdíjba mennek vagy visszavonulnak, élvezik az édes semmittevést, ám Eugene-t és Corkyt egészen más fából faragták. A két férfi világéletében gazdálkodással és földműveléssel foglalkozott, 15 éve pedig rendszeresen kutyákat is mentenek. Az a szeretet és lelkesedés pedig, amit ezek a kutyák nyújtanak, folyamatosan ösztönzi őket. Ám Eugene azt is elárulta, hogy a korára való tekintettel nem tudja, hogy meddig képes még folytatni a vonatozást, ám abban biztos, hogy nem fogja feladni, ameddig csak érzi magában rá az erőt.

Az ebek, ha meghallják a fűnyírótraktor közeledését, már ugranak is be a kocsijukba, teljesen maguktól. A helyiek is imádják ezt a látványosságot, többen is megkérdezték, hogy megörökíthetik-e ezt a kedves és igazán önzetlen cselekedetet. Sőt, még egy GoFundMe alapot is létrehoztak neki, hogy aki szeretné, az így támogathassa az ebekkel kapcsolatos kiadásait, ahol több mint 17.000 dollár (körülbelül 5.850.000 Ft) gyűlt össze 567 adakozó által. Elképesztő érzés látni, amikor a kutyák így összekovácsolnak egy közösséget!

igaz történet kutyamenhely megható kutyás történetek menhelyi kutya mentett állatok mentett kutya mentett kutyák

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink