hirdetés

Videón a türelem élő szobra: nagyon megizzasztotta a kutyaszittereket

Molnár Enikő

2023. december 4 - Képek: Getty Images Hungary

Vannak dolgok, amiket minden kutyagazdinak érdemes megtanítania kedvencének. Ilyen például az önkontroll, ha ételről van szó.

hirdetés

Ennek a kutyusnak rengeteg önfegyelem és türelem jutott, az egyszer biztos! A történet azzal kezdődött, hogy Willow, a golden retriever gazdái kutyaszitterek gondjára bízták kedvencüket. Minden jól ment, egészen addig, amíg el nem érkezett a vacsora ideje. Ekkor a jólnevelt eb igazán nagy fejfájást okozott felvigyázóinak, mert arra várt, hogy kiejtsék azt az egy szót, amivel a gazdái odaengedik az ételhez. Akik sajnos erről nem szóltak előre, így a videó közel fél percében szemtanúi lehetünk számos keserves próbálkozásnak a szitterek részéről. Mindez idő alatt Willow már a nyálát csorgatva várja, hogy neki kezdhessen a lakomának. Íme a szívszorító, de egyben mulatságos videó:

@olivia_christopher_

Dog sitting and didn’t know her release word to eat😭

♬ original sound - Olivia Christopher

Willow kiválóan bemutat egy fontos készséget

Bármilyen nehéz is látni, ahogyan Willow várakozik a finom falatokra, az önkontrollja egy olyan készség, amit minden ebnek ismernie kéne. Sokszor elveszünk a trükkök és az impozáns mutatványok világában, és kedvencünket mindenféle különlegességre megtanítjuk. Ezek szuperek, és nagyon sok pozitívumot adhatnak kedvencünknek, emellett még a kapcsolatunkat is építhetik. De őszintén csak akkor kéne elővenni a magasabb szintű trükköket, amikor már ismeri az alapokat a kutyánk.

Ezek pedig nem merülnek ki az ül-fekszik-állban. Például fontos megtanítani négylábú barátunkat az impulzuskontrollra, mondhatni a várakozás tudományára. Ebben segítségünkre lehet, ha kedvencünk (többek közt) érti a „hagyd”, illetve a „tiéd” parancsokat.

Arról, hogy miért fontos az alapvető önfegyelem, illetve, hogy hogyan taníthatod meg kutyádat arra, hogy ne szedjen fel semmit a földről, ebben a cikkünkben írtunk.

alapok engedelmességre nevelés golden retriever hagyd parancs jól nevelt kutya önfegyelem önkontroll tiéd parancs

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!