hirdetés

Videóra vették, mit művelt a család kutyája a tolvajjal

Molnár Enikő

2023. augusztus 11 - Képek: Getty Images Hungary

Vannak kutyák, akik házőrzésre születtek, és akár az életük árán is megvédik gazdájuk értékeit. Vannak ebek, akik félnek az idegenektől, és inkább elbújnak, ha betörőt érzékelnek. De olyan ritkán van, hogy egy kutya „tárt karokkal” rohan egy ismeretlen felé, a saját területén csak azért, hogy begyűjtsön néhány simogatást és kedves szót.

hirdetés

Nemrégiben a San Diegoi Rendőrkapitányság közzétett egy videót, amit egy biztonsági kamera rögzített egy érdekes lopásról. A rabló elvitt egy közel félmillió forint értékű, 2019-es gyártmányú, egészen különleges elektromos kerékpárt, de a történetnek nem ez a legfontosabb része (legalábbis a publikumnak). A rablót ugyanis feltartóztatta a család kutyája, a „nagy házőrző”, aki nem engedte el a gyanúsítottat: egészen addig, amíg be nem gyűjtött tőle néhány simogatást.

Túl kedves házőrző

A videón látható kutya elsőre olyan, mintha meg akarná állítani a betörőt, utána szalad és felugrik rá… egészen a 20. másodpercig. Itt már tisztán látszik, hogy a kutyusnak esze ágában sem volt megállítani a tolvajt, egyszerűen csak örült, hogy van ott valaki, aki foglalkozhat vele egy keveset. Első ránézésre golden retriever a bűntárs, bár a videó végén felfelé álló fülei miatt inkább keverék kutyáról lehet szó, bár ez a történet szempontjából lényegtelen. Nyilvánvaló, hogy személyiségben inkább hasonlít a golden retrieverekre, akiket nem véletlenül neveznek a legkedvesebb családi kutyának. Szinte mindenkivel kedvesek és barátságosak, aki velük jóindulatú. Márpedig a betörő tudta, hogy hogyan kell levenni egy kutyát a lábáról.

Nem kellett hozzá sok, hogy a rabló levegye a kutyát a lábairól.

Rengeteg dicsérő szó elhangzott azalatt a kevesebb, mint másfél perc alatt. A rabló emellett még jól is használta a hangját, azzal is kedveskedett a kutyának. Nem sokkal megismerkedésük után az eb a hátára vetette magát, hogy a hasát is megvakargassa az idegen. Olyan, mintha másodpercek alatt kialakult volna kettőjük között egy kötődés, ami bár nagyon aranyos, sajnos nem volt túl előnyös a családnak, akiktől elvitték kerékpár. A rendőrség azóta is keresi az elkövetőt.

Elég volt néhány kedves szó

Te vagy a legmenőbb kutya, akit valaha ismertem! Én is szeretlek, gyere ide. Édes vagy. Hol van az apukád? Nem kéne nyitva hagynia a garázst. Én is szeretlek, én is szeretlek pajtás.

-Többek közt ezeket duruzsolta a kutya fülébe a tolvaj, és látszólag levette vele a lábáról.

A facebookon lett közzétéve a videó, ezért az emberek reakcióit is olvashatjuk. Több hozzászóló kifejtette, hogy ők nem is a kerékpárt vitték volna el, hanem a kutyust, mert olyan aranyos volt. Ez biztos, hogy fájóbb lett volna a család számára. Az eset tökéletesen mutatja, hogy nem minden kutya házőrző. Ha azt szeretnéd, hogy az értékeid biztonságban legyenek, amikor nem vagy otthon, akkor lehet, nem egy golden retriever a legjobb választás a feladatra. (Természetesen vannak kivételek, de ezek csak erősítik a szabályt). Viszont, ha egy barátságos, mindenkivel kedves kutyát szeretnél, ez a kutyafajta ideális választás, és mindenkit levesz a lábáról.

golden retriever házörző rabló

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink