hirdetés

Tippek az őszi esős napokra: így foglald le kutyád, ha rossz az idő

Ferenczi Deborah

2021. október 20

Az ősz az egyik legszebb évszak, ám számos olyan hátránnyal jár, ami miatt az emberek nem igazán szívlelik. Esős, szeles, hideg napokon nem szívesen mozdulnak ki, még akkor sem, ha kutyusuk van, akinek szüksége lenne arra, hogy az energiáit levezesse. Ezekre a fáradt napokra hoztunk olyan ötleteket, amiket akár a négy fal között is megvalósíthattok.

hirdetés

Bármennyire is fáradt egy gazdi, pontosan tudja, hogy a kutyatartás minden esetben komoly felelősséggel jár. Nem kívánságműsor, hogy a kutyával játszik-e vagy sem. Az állat egészségének az érdekében muszáj kellőképpen lemozgatni a felesleges energiáit. Szerencsére nagyon rossz időben nem feltétlen szükséges kimenni a szabadba, ugyanis kiváló közös elfoglaltságokat lehet találni az otthonodban is.

Jutalomfalatkereső játék

Azért is kiváló ötlet ez a játék, mert nem csupán lefárasztja az ebet és leköti a figyelmét, hanem még nagyon hasznosnak is bizonyul. Fejleszti a nyomkövetési képességeit amellett, hogy egészen biztosan élvezi majd a játékot. A feladatod pusztán annyi, hogy jól eldugsz a lakás különböző pontjain jutalomfalatokat és hagyod, hogy a kutyusod kiszimatolja őket. Érdemes egyre nehezebb feladványokat adni neki, így nem fogja megunni a nyomkeresést, és jelentősen fejlődnek a képességei is.

Labdajátékok

Kedvencedet különböző puhább labdákkal is meglepheted, hiszen így nem fordulhat elő, hogy lever velük valamit. Érdemes lehet kifejezetten olyan specifikus rágcsálnivaló labdát venni, aminek fogtisztító és ínyvédő hatása van, mivel ezek nagy mértékben segítenek megelőzni a fogkövek kialakulását. Illetve arra az esetre, ha éppen nem lenne időd játszani a kutyussal, szerezz be olyan sípoló játékot, ami elszórakoztatja, így akár egyedül is kiválóan tud játszani.

Benti kötélhúzás

Minden kutya garantáltan imádja a kötélhúzást, és ez alól valószínűleg a te kedvenced sem kivétel. Nyugodtan játsszátok otthon az adott játékot, hiszen amellett, hogy jó fizikai erőnlétpróba, mentálisan is fejleszti a képességeit. Az a feltételezés, amit gyakorta lehet hallani, hogy a kötélhúzás agresszívá teszi a kutyákat, nem igaz, így nyugodtan élvezzétek ezt a fajta elfoglaltságot.

Akadálypálya

Vicces játék lehet, ha valamilyen akadálypályát csinálsz bent a lakásban a kutyusodnak. Akár műanyag poharak segítségével labirintust építhetsz számára. Esetleg izgalmasabbá teheted alagutakkal is, amiket pokrócból vagy párnából alakítasz ki. Amennyiben pedig sikeresen teljesítette az akadálypályát, kaphat jutalmat, amit szintén valamilyen jellegű ügyességi játékkal szerezhet meg.

Annak ellenére, hogy beköszöntött az ősz nem szabad elkeseredni, ugyanis a rövidebb séták mellett számos kiváló kaland várhat kutyusodra és rád abban az esetben, ha használod a kreativitásod.

Az Én Kutyám Shop

Legyen szó ápolásról, etetésről vagy kutyás felszerelésekről, webshopunkban csak olyan termékeket találsz, melyeket mi magunk is szívesen használunk gazdiként.

shop.azenkutyam.hu

(Képek: Getty Images Hungary)

beltéri játék fejlesztőjáték játék a kutyával játék jutalomfalattal kutya játék esős idő kutya rossz időben őszi játékok

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink