hirdetés

4 praktikus eszköz kutyásoknak: nem árt, ha beszerzed őket

Bodri Melissza

2021. augusztus 11

Kutyás kellékekből soha sem lehet elegendő, pláne akkor, ha praktikus eszközökről van szó. Ezek nem csupán bizonyos helyzeteket könnyíthetnek meg, de használatuk is rendkívül egyszerű.

hirdetés

Az alapvető kutyás felszerelések mellett (nyakörv, hám, póráz, sampon, etető- és itatótál) nem árt pár olyan dolgot is beszerezni, amelyek rendkívül hasznosnak bizonyulnak. Némelyik az általános higiéniát segítheti elő, míg más terméknél a mindennapi biztonság is fontos szempont. Ezek nem csupán a te dolgodat tehetik egyszerűbbé, hanem a kutyusod is hálás lehet érte. Ráadásul kiváló ajándékötletek lehetnek a kedvencednek, ha szeretnéd meglepni valamivel. Fontos, hogy mindig gondold át, mire lehet ténylegesen szükséged, és mi az, aminek biztosan hasznát veszed a kutyatartás során.

Fényvisszaverő nyakörv, biléta sétához

Bár nyáron szerencsére kevésbé lehet erre az eszközre szükség a mindennapi sétáltatásokhoz, az esti, sötétebb időszakban azonban nagyon jó szolgálatot tehet évszaktól függetlenül. Az általában LED fényforrással ellátott világító, villogó nyakörvek vagy fényvisszaverő kendők, medálok, biléták, kutyasálak nem csupán a biztonságos séta élményét szolgáltatják. Ugyanis a különböző színvilágokban kapható eszközök a vidám fényjátékokkal, váltakozó villogással rendkívül mutatósak, ötletesek lehetnek.

Ezek a kellékek könnyen észrevehetővé teszik a kedvencedet a sötétben, és ezáltal elkerülhetők a balesetek is. Például így az autósok is láthatják a kivilágítatlan terepen az állatot, ráadásul számodra is követhető, hogy kedvenced éppen merre jár. Ugyanakkor győződj meg róla, hogy az eszköz nem zavarja-e az állatot.

A fényvisszaverő vagy világító nyakörv hasznos lehet.

Mancstisztító eszköz

Ha sarasabb, dagonyásabb terepen jártok, vagy az időjárás nem kegyes, és mindenhol áll a víz, akkor előfordulhat, hogy az ázott kutya koszos mancsokkal sétál be a tiszta lakásba. Ilyenkor jól jöhet egy erre bejáratott kendő vagy régi rongy, amivel az állat lábát meg lehet tisztítani. Ám ezeket rendszeresen mosni vagy egy idő után cserélni kell.

Jó tudni, hogy már lehet olyan speciális termékeket, úgynevezett mancstisztítókat is kapni, melyek kifejezetten az ilyen problémás esetekre alkalmazhatók. Ezek az eszközök általában úgy működnek, hogy a pohár vagy edény alakú alkalmatosságba vizet kell tölteni, és ennek, valamint a mancsbarát sörtéknek köszönhetően a kosz hatékonyan eltávolítható. Az állat mancsát csak bele kell illeszteni az eszközbe, így az a használat során megtisztul. a szennyes vizet pedig könnyű kiönteni.

A sáros mancs bizony bosszantó lehet, erre jó megoldás a mancstisztító eszköz.

Üléshuzat autókba

Ha szeretnéd személygépkocsival is szállítani kedvencedet, akkor érdemes egy kimondottan autóba való ülésvédőt vagy huzatot beszerezned. Ezek általában vízlepergetők, és elég strapabíró anyagból készülnek ahhoz, hogy a kutya ne tehessen kárt az autóban. Nagy előnyük, hogy könnyen használhatók, biztonságosak, és tisztításuk is rendkívül egyszerűnek bizonyul. A legtöbb darab szinte mindegyik személyautóba illeszkedik, ráadásul a kutyának is kényelmet nyújt.

Az ülésvédő huzat nagyon hasznos tud lenni.

Utazókészlet

Nyáron nagyon sokan szeretnek kirándulni a természetbe. Ha még nem tetted, akkor hasznos lehet beszerezni ilyen alkalmakra egy speciális utazókészletet a kutyus számára. Ezek a legtöbbször két tálat tartalmaznak, valamint a víz vagy az élelem tárolására megfelelő tartályt. Előnyük, hogy helytakarékosak, néhány mozdulattal egymásba illeszthetőek az elemek, és nagyon könnyen szállíthatók.

(Képek: Getty Images Hungary)

biztonság felszerelés higiénia kutya tisztántartása kutyás felszerelés mancstisztító eszköz üléshuzat utazókészlet világító nyakörv

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink