hirdetés

Stílusosan nyilatkozott a Metallica a koncertjükre besurranó kutyáról

Molnár Enikő

2023. szeptember 6 - Képek: Getty Images Hungary

Mindannyian értékelni tudunk egy jó koncertet, akármilyen is a zenei ízlésünk. Viszont a kutyák általában szeretnek minél messzebb kerülni ezektől az eseményektől, hiszen nagy a tömeg, minden hangos…nem a legjobb időtöltés egy eb számára. Ám olyan, mintha ebben nem értene egyet minden négylábú.

hirdetés

A Metallica idén (április 14-én) kiadta legújabb, 11. stúdiólemezét, aminek a 72 Seasons nevet adták. Április 27-e óta pedig új lemezük apropóján világturnét tartanak, az M72 World Tour-t. Augusztus 25-én a Los Angelesi SoFi Stadionban adtak elő, ahova besurrant egy nem mindennapi vendég, hogy meghallgathassa a zenekart. A látogató neve Storm, aki látszólag egy akita keverék. Egy helyi szervezet, az Animal Hope & Wellness Organization eredetileg azt jelentette a publikumnak, hogy az egyik rajongó otthagyta a kutyáját a koncerten, feltételezve, hogy a gazdi felelőtlenül elvitte az ebet az előadásra.

Mint kiderült, ez a feltételezés nem a valóságot tükrözte. Minden jel arra utal, hogy Storm (aki a stadion közelében lakik) magától ment el a koncertre. Kisurrant a kertből, besurrant a stadionba, és mint aki jól végezte dolgát, helyet foglalt az egyik széken, hogy csodálattal végignézhesse a Metallica előadását. A koncertet követően a felelős szervezetek elvitték a közeli menhelyre. Szerencsére az izgalmas történet boldog véget ért, és Storm rendben hazakerült a gazdáihoz.

Úgy tűnik, hogy (Storm) egy hatalmas Metallica rajongó, aki eldöntötte, hogy kisurran a koncertért.

-nyilatkozta Arizbeth Hurtado, Storm gazdája.

A Metallica üzenete

Mivel az ő koncertjükről volt szó, a zenekar is nyilatkozott a rendkívüli esetről, stílusosan és humorosan. A következő posztban tájékoztatták a rajongókat:

Többek közt elmesélték benne röviden, hogy mi történt, és a bejegyzést kiegészítették egy kis szójátékkal:

Jól érezte magát, miközben a kedvenc számait hallgatta, beleértve a következőket: “Barx Æterna,” “Master of Puppies,” és a “The Mailman That Never Comes.”

Akik szeretik a zenekart, és ismerik a számaikat, azok tudják, hogy tematikusan hol rejtették el a viccet, de magyarul is ütős a címváltoztatás: egy poszt erejéig az egyik legismertebb számuk, a „Master of Puppets” a „kölyökkutyák mestere” lett, a „The Day That Never Comes” a „postás, aki soha nem jön” nevet kapta, és az új albumuk egyik száma, a „Lux Æterna” pedig örökkévaló ugatásokká avanzsált Storm tiszteletére.

Viccet félretéve azért hozzáteszik, hogy Storm esete után ne jusson senkinek eszébe kutyát vinni a világturnéjuk fennmaradó koncertjeire.

Kivételes eset

Ez az eset kivételes a maga nemében, hiszen nem szokás, sőt, egyáltalán nem ajánlott kutyát vinni koncertekre, és a négylábúak is kerülik, ha tudják ezeket a hangos eseményeket. Bár a kép alapján azt lehet mondani, hogy az eb nem zavartatta magát, ezt nem tudhatjuk biztosan. Az erőteljes lihegés gyakran a stressz jele(az önnyugtatás egy módja), így Storm nyitott szája akár jelezheti azt is, hogy feszült volt a koncert alatt. És bár nehezen lehet elképzelni, hogy ha félelmet keltenek benne a hangos zajok, akkor miért éppen egy Metallica koncert kellős közepébe ment, a kutyák nem mindig a logikát követik.

biztonság hangos zene kutya koncerten Metallica szabályok

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!