hirdetés

Figyelem! Rajz- és fotópályázat állatszerető kicsiknek és nagyoknak

Ványik Dóra

2023. augusztus 8 - Forrás: Önformáló Műhely, Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Az Önformáló Műhely csapata rajz- és fotópályázatot hirdet gyermekeknek, a felelős állattartás jegyében.

hirdetés

Az Önformáló Műhely csapata több szálon is csatlakozik a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolához. Balogh Ádám maga is vakvezető kutya tulajdonos, gyermekpszichológus és a Baráthegyi Vakvezetőkutya kiképző alapítvány pszichológusa, felesége pedig terápiás kutya felvezető. Műhelyükben a terápiák során a kutyákat hívják segítségül. Tapasztalatuk szerint a gyerekek állatszeretete a felnőtteknek is utat mutat, ezért szervezték meg rajz- és fotópályázatukat.

A gyerekeknek kiírt pályázatot a Baráthelyi Vakvezető Kutya Iskola is támogatja

A gazdivá válás útja

A pályázat célja, hogy felhívják a gyermekek figyelmét az állatokról való megfelelő gondoskodás fontosságára. Megismertessék a gyermekekkel kedvenceik sajátos igényeit, hogyan vállhatnak felelősségteljes, jó gazdivá.
A rajzokon és fotókon megmutathatják, mi jelent örömet az állattartásban, mit jelent számukra a kis kedvencük. Témaként megjelenhet, hogy szerintük mire van szüksége egy állatnak ahhoz, hogy boldog legyen a gazdája mellett. A pályaműveknek az is témája lehet, hogyan vetették be kreativitásukat és találékonyságukat a gazdivá válás útján.

Ezekben a kategóriákban indulhattok:

1. kategória: Rajz 6-13 éves kor között
Rajzoljatok, fessetek egy képet, amin megmutatjátok számotokra mit jelent a jó és gondoskodó állattartás. A pályaművek méretét és elkészítési módját tekintve nincs megkötés. A pályaműveket csak postai úton fogadjuk el.
2. kategória: Fotó 14-18 éves kor között
Készítsetek egy fotót, amin megmutatjátok milyen a felelősségteljes állattartás, hogyan és miként lehet szerintetek megmutatni a gondoskodást egy képben. A pályaműveket csak digitális formában tudjuk elfogadni! Fontos, hogy mesterséges intelligencia használata a képek elkészítéséhez nem megengedett!
3. kategória: Fantázia rajz 6-18 éves kor között
Készítsetek egy rajzot/festményt, ahol megmutatjátok nekünk, a ti fantáziátokban milyen lenne egy ideális házikedvenc. Engedjétek szabadon a kreativitásotok, bármi jöhet! Fontos számunkra, hogy megismerjük a rajzolt kedvencetek, ezért a pályaműhöz kérjük csatoljatok egy pár mondatból álló bemutatást is. A pályaműveket csak postai úton fogadjuk el!

Ide küldjétek a pályaműveiteket

1. kategória: Postai úton: 3534 Miskolc, Irinyi János utca 21. 7/2., A borítékra kérjük mindenképp tüntessétek fel „rajz pályázat 2023”. A rajzhoz pedig csatoljátok az alábbi adatokat: név, kor, elérhetőség.
2. kategória: Digitális formában: onformalomuhely@gmail.com. A levél tárgya „fotó pályázat 2023”. A levélben tüntessétek fel az alábbi adatokat: név, kor, elérhetőség.
3. kategória: Postai úton: 3534 Miskolc, Irinyi János utca 21. 7/2., A borítékra kérjük mindenképp tüntessétek fel „rajz pályázat 2023”. A rajzhoz pedig csatoljátok az alábbi adatokat: név, kor, elérhetőség, rajz bemutatás.

Augusztus 20-ig várják az alkotásokat.

A pályamunkákat szakemberekből álló csoport bírálja:
Henk Szilvia – kreatív szakember;
Kozmóczki-Kövesdi Kinga – Baráthegyi alapítvány kommunikációs munkatársa;
Ecsedi Balázs és Bodnár Juci – fotográfusok;
Dóri Eszter -kutyakiképző iskola vezető;
Balogh Ádám -gyermekpszichológus

Minden résztvevő oklevélben részesül, illetve a zsűri szerint legjobb alkotások készítői többek között rajzos ajándékcsomagot, fotókellékeket, könyvutalványt, illetve osztályuk, agy iskolájuk valódi kutyás élményt kapnak a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola jóvoltából.

felelős állattartás gyerek pályázat rajzpályázat

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!