hirdetés

5 kutyás mesekönyv, amit nem hagyhatsz ki

Vermes Nikolett

2023. augusztus 2 - Fotó: GettyImages

A mesék a gyerekek nyelvén beszélnek, így nagyszerű eszközei a hasznos tanácsok, értékek közvetítésének. Ezért fontosak az állattartásról szóló történetek, mert általuk nem csupán az állatok szeretetére hívhatjuk fel a kicsik figyelmét, de arra is, milyen felelősséggel jár egy négylábú barát.

hirdetés

Amennyiben gyerekkorban rögzül a kutyákkal szembeni helyes bánásmód, felnőttkorban már természetes lesz, hogyan kell bánni egy állattal, hogyan kell szeretni vagy gondoskodni róla. A következő 5 kutyás mesekönyv mindegyike erre hívja fel kicsik és nagyok figyelmét.

A kutyás mese olvasása családi program lehet

Mentsük meg a kiskutyám

A történet egy Lili nevű óvodásról szól, aki egy reggel megismerkedik egy kóbor kutyával. A szelíd állatot Pitypangnak nevezik, és láthatóan nagy szüksége van a törődésre, amelyet a történet főhőse, alig néhány éves kislány ad meg számára. Lili vizet és élelmet ad a magára maradt kutyának, simogatja és minden lehető módon igyekszik kifejezni szeretetét. De Pitypang egy napon eltűnik, és a kislány ahelyett, hogy beletörődne, elindul megkeresni a kutyát. Pásztohy Panka lírai meséje ezzel tanúságot tesz a gyerekek és kutyák közötti szoros kötelékről. Egyben arra figyelmezteti a szülőket, hogy hagyják gyermekeiket, hadd játszanak a négylábúakkal, hiszen így hamar megtanulják, milyen kötelességekkel járt az állattartás.

A beszélő kiskutya és más történetek

Ha van valami, ami figyelemre ösztönzi a hiperaktív gyerekeket, akkor az a kutya. Ez a mesegyűjtemény is arra biztatja a kicsiket, hogy legyenek szófogadók, akár a jól nevelt négylábúak. Minden mese különböző feladatot ad a kicsiknek, akár egy tudatos tréning, ami serkenti a koncentrációs képességet. Például a „vau” elhangzásakor a gyerekeknek fel kell pattanniuk a székükről, meg kell pördülniük egyszer, majd visszaülhetnek a helyükre. Amikor pedig a „virsli” szót olvassák fel nekik, akkor egy előre meghatározott bútorig kell fél lábon elugrálniuk, majd vissza a helyükig. Balázs Ágnes kreatív alkotása remek alkalom arra, hogy együtt játsszon az egész család, gyerekekkel és kutyával karöltve.

A kutyás mese tanít a felelős állattartásra

Kutyás történetek

Egy állatorvos tollából született ez a történet gyűjtemény, aki a gyerekek nyelvén mesél a felelős állattartásról. Egyszerre figyelmeztet arra, hogyan kell bánni a kutyákkal, és arra, hogy mire van szükségük a háziállatoknak. Minden szempontra felhívja a kicsik figyelmét, ezzel nemcsak a gyerekeknek ad hasznos tanácsokat, hanem a szülőknek is. A történeteket Szacsvay László olvassa fel hangoskönyv formájában, így akkor a könyv üzenete akkor eljut a gyerekekhez és szülőkhöz, ha nincs idő olvasni. Lefekvés előtt, utazás alatt remek közös program lehet – a kutya érdekében is.

Kutyás fejlesztő mesekönyv

A gyerekek agya olyan, mint a szivacs. Ezért, minél előbb adunk a kezükbe olyan könyvet, amiben boldog kutyákat látnak, annál biztosabb, hogy megjegyzik és szívükbe zárják, hogy milyen fontos az állatokkal szembeni szeretetteljes bánásmód. Ez a fejlesztő feladatokkal tarkított könyv egyszerre segít az olvasás és írás készségnek elsajátításában és abban, hogy a kicsikben kialakuljon a felelősségtudat a kutyákkal szemben. Nagyszerű délutáni- vagy esőprogram.

Lajos kutya megérkezik

Gáncs Kristóf meséje egy nagyon fontos témára hívja fel a figyelmet: milyen az, amikor négylábú érkezik egy kisgyerekes családhoz. Így a gyerekek nyelvén beszél arról, hogyan kell készülni erre a változásra, hogyan segíthetjük a kutya beilleszkedését, és hogyan kössünk életre szóló barátságot a négylábúval. Minden olyan anyukának és apukának kötelező, akik kutyával szeretnék megajándékozni a gyermeküket. Egy történet, sok tanulság és hasznos tanácsok egy boldog kutyás család érdekében.

gyerek és kutya igaz történet mese

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink