hirdetés

8 kedvenc Disney-kutyusunk, akik rengeteget tanítottak nekünk az életről: Suzy és Tekergő is köztük van

Ferenczi Deborah

2022. december 24 - Képek: Getty Images Hungary

Kevés ember van, aki ne mondaná magát hatalmas Disney rajongónak, hiszen a legtöbben ezeken a meséken nőttünk fel, és sajátítottuk el a különböző morális értékeket. Rengeteg mindent tanítottak nekünk a szeretetről és a kitartásról, de leginkább az életről.

hirdetés

A Disney meséknek nem titkolt céljuk volt az, hogy állatszeretetre ösztönözze azt a generációt, aki a meséjükön cseperedik fel. Éppen ezért emberi karakterekkel ruházták fel az állatokat, hogy azok még szerethetőbbek legyenek. Az alábbiakban összegyűjtöttük azt a 10 Disney kutyát, akik személyes kedvenceink.

1. Cooper a Róka és a Kutyából

Cooper a talán legszerethetőbb karakternek bizonyul a Disney birodalomban. Ő egy kutya, akit vadászatra nevelnek, mégis kiskorában egy életre szóló barátságba keveredik egy rókakölyökkel. A kérdés csak az, hogy mi ér többet, az emberek megbecsülése, vagy egy gyermekkori barátság? A mesét mindenképpen érdemes megnézni, ugyanis számos mély kérdést feszeget a barátságról, és ami még ennél is fontosabb, Cooper jellemfejlődése nemcsak nagyon tanulságos, de rendkívül magával ragadó is.

2. Patch a 101 kiskutyából

A 101 kiskutya már önmagában is a legtöbbek kedvenc meséi közé tartozik, hiszen egy roppant bájos történet. Nehéz is a jobbnál jobb karakterek közül kiválasztani a kedvenceket. A mi választásunk Patch-re esett, hiszen ő a legbátrabb és a legbohókásabb eb a történetben.

3-4. Suzy és Tekergő

Nyilvánvalóan nem létezhet Disney-kedvencek felsorolás Suzy és Tekergő nélkül. Azért is kaptak két helyet a listán, mert szétválaszthatatlanok: náluk kedvesebb szerelmi történet talán még a hercegnők között sem akad. Az elit kis szobakutya beleszeret a csavargó Tekergőbe, és szerelmük minden próbát kiáll.

4. Pluto

Annak ellenére, hogy Pluto nem kapott főszerepet, még beszélni sem beszél, a leginkább meghatározó Disney karakterek közé sorolható. Ő az emblematikus Mickey egér hű kutyusa, aki mindenhova elkíséri, segít neki meghódítani a nagy szerelmét, Minnie-t, egyszóval a legtökéletesebb és egyben legreálisabb kapcsolatot mutatja be.

5. Max a Kis hableányból

Max, a puli hű társa Erik hercegnek, aki mindig segít neki megfelelően tájékozódni az életben. Többek között ő találja meg Arielt a tengerparton, és a későbbiekben ő jön rá arra is, hogy az álruhába bújt Ariel valójában nem Erik herceg szerelme, hanem Ursula. Összegezve egy végtelenül szerethető és egyben nagyon szórakoztató karakter.

6-7. Goofy és Max

Szintén a Mickey egér köré felhúzott mesék két szereplője Goofy és a kamasz fia, Max. Néhanapján konfliktusok adódnak köztük, de a szeretetük végül mindig talál valamilyen megoldást az ilyesfajta problémákra.

8. Percy a Pocahontasból

Percy, Ratcliffe kormányzó pimasz mopszja egy felettébb szórakoztató karakter, akinek annyiféle személyiségjegye mutatkozik meg a mesében, hogy szinte már követni sem lehet az ellentmondásokat. Személyében megismerhetünk egy elkényeztetett kutyát, aki a jómódhoz van hozzászokva, és más helyzetet igazán nehezen tud kezelni. Azonban a mese végére kalandos fordulatot vesz a történet.

Nincs is jobb dolog annál, mint karácsonykor bekuckózni, és egy-egy Disney mesét megnézni ezek közül: nemcsak nagyon jól fogunk szórakozni, de még tanulni is tudunk ezektől az igazán kedves, és szerethető karakterektől.

disney kutyák gyerek és kutya kutya karácsony kutya szereti a gyerekeket mese

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!