hirdetés

Ahogy csökken a hőmérséklet, úgy lesz kutyád bőre egyre érzékenyebb: így ápolhatod megfelelően

László Enikő

2022. november 23 - Képek: Getty Images Hungary

A problémás szőrű, érzékeny bőrű kutya ápolása kihívást jelent a legtöbb gazdi számára. Esetükben különösképp nem mindegy, milyen termékkel fürdeted őket, de még akár ezen túl is szükségük lehet egy kis extra segítségre. Mutatjuk, miket érdemes ilyenkor használni.

hirdetés

Az érzékeny bőrű ebek esetében kiemelten fontos, hogy olyan készítményekkel ápold kedvencedet, amik bőrbarát, természetes összetevőket tartalmaznak. Az egyes termékekben lévő kemikáliák segítséget nyújthatnak az alapos tisztításhoz, de ezzel egyetemben irritálhatják is az arra érzékeny ebek bőrét, szőrét. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy az ilyen kutyák ápolásakor természetes összetevőjű készítményeket alkalmazz.

Az irritált bőr megmentője

Ha kedvenced bőre az átlagosnál jóval érzékenyebb, esetleg sérülések, csípések, sebhelyek találhatók rajta, kutyádnak mindenképp segítségre van szüksége. A Humac Help – Regeneráló krém huminsavval hatékony bőrkondicionáló és regeneráló hatású állatgyógyászati gyógyhatású termék. Kiváló hatást ér el a pikkelyező, kiszáradt, allergiás bőrfelületeken. Puhítja, táplálja a bőrt, megerősíti annak védekezőképességét, és már a használat utáni első, második alkalommal tapasztalható a javulás. Gyógyszeres bőrkezeléseknél is ajánlott használata kiegészítő terápiaként.

Nem csak érzékeny bőrű kutyák esetében van szükség természetes összetevőkre

Ha kedvenced szőre, bőre nem kifejezetten érzékeny, az időjárás akkor is hatással van rá. Nemcsak a hideg, de a fűtés okozta benti meleg is érzékenyebbé teheti bőrét, amitől az állat gyakrabban vakarózhat, ezzel pedig csak növeli az irritációt. Ilyenkor többször fordul elő, hogy a kutyák hámlani kezdenek, hiszen bőrük kiszárad. Ezért minden ebnél fontos, hogy olyan termékekkel ápolják bundáját, amik bőrbarát, természetes összetevőket tartalmaznak.

Hagyományos sampon vagy valami más?

A fürdetés menete nem csak azért lehet problémás, mert a kutya nem szereti a folyamatot. Ha érzékeny bőrű a kedvenced, a tisztítása még inkább problémás, hiszen nem mindegy, milyen sampont használsz. Mindenképpen olyan terméket válassz, ami összetevőivel támogatja, hidratálja az érzékeny bőrt, és elősegíti annak regenerálódását.

Ha érzed, hogy kutyád kezd veszíteni kellemes illatából, de látszólag nem sáros vagy koszos, érdemes lehet száraz sampont vagy frissítő, szagsemlegesítő permetet bevetni. Előbbit kedvenced bundájába kell finoman dörzsölni, míg utóbbit elég csak ráfújni, és máris kellemes illatú és puha tapintású lesz négylábú társad. Emellett fekhelye illatosítására is használhatod a bőrbarát sprayt. Különösen az őszi-téli időszakban lehet segítségedre egy-egy ilyen termék, hiszen ilyenkor az ebek több időt töltenek a lakásban, és zavaróbb lehet a kellemetlen kutyaszag.

Amennyiben kedvenced kiélvezte a sáros évszak nyújtotta lehetőségeket, ideje lehet a fürdetésnek. Ehhez választhatsz szilárd kutyaszappant, valamint folyékony sampont is.

Különösen a hosszabb szőrű kedvenceknél lehet hasznodra egy szőrbontó-, ápoló balzsam is, ami megkönnyíti a kifésülést, emellett pedig értékes összetevőivel hidratálja, táplálja az eb bundáját. Egy problémás szőrű kedvenc esetében különösen fontos, hogy a kültakaró egy kis plusz támogatást kapjon kívülről és belülről (megfelelő táplálás) egyaránt. A Happy Dogz Szőrbontó és Ápoló Balzsam például ricinusolajjal, argánolajjal, növényi keratinnal és B5-provitaminnal is gazdagított, így nemcsak ápolja, de puhítja, hidratálja és táplálja is kutyád bundáját.

Az orrok és a mancsok hidratálása

Az orr és a mancsok ápolása nyáron, illetve a hideg közeledtével kiemelkedően fontos. Ugyanis az időjárási szélsőségek könnyen megviselik az állatok talppárnáit és szaglószervét, hiszen ezek könnyen kiszáradhatnak. A sebes mancsok és a kicserepesedett orr pedig jelentős fájdalommal járhatnak a kutya számára. Ezért érdemes ezen területekre ápoló, természetes összetevőket tartalmazó készítményeket alkalmazni. A Puha Tappancs mancsápoló ezek mellett még hipoallergén is, így minden kedvenc számára biztonságos használata.

Különösen a gyűrött, kissé ráncos bőrű ebeknél fontos, hogy a redők mindig tiszták legyenek, ugyanis így elkerülhetőek a különböző fertőzések. Egy megfelelő termék nemcsak tisztít, de ápol is.

Az Én Kutyám Shop

Legyen szó ápolásról, etetésről vagy kutyás felszerelésekről, webshopunkban csak olyan termékeket találsz, melyeket mi magunk is szívesen használunk gazdiként.

shop.azenkutyam.hu

Az Én Kutyám Shop balzsam érzékeny bőrű kutya fürdetés kutya bőre kutya fürdetése kutya fürdetése otthon kutya mancsápolás kutya orra kiszárad kutyasampon száraz bőr száraz orr

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink