hirdetés

Erre a kutyák sem számítottak: kismajom segít lefürdetni a család kedvenceit

Szénási Szimonetta

2023. február 14 - Képek: YouTube

A kutyák és a kismajmok külön-külön is nagyon aranyosak, ám Yoyo, a kutyákat fürdető majmocska mindent visz!

hirdetés

Megfelelő szoktatás mellett a kutyák jól megtalálják a hangot más házi kedvencekkel. Ahogy már írtunk is róla, van olyan eb, aki egy malaccal kötött örök barátságot, Sullynak, a border collie keveréknek pedig saját terápiás patkánya van. Ugyanígy egy macska vagy egy papagáj is remekül megfér az ebek mellett. Most egy újabb izgalmas példát hozunk a kutyák és más állatok remekül működő kapcsolatára, amelyben a másik fél Yoyo, aki történetesen egy majom.

Kép: YouTube

Yoyo, a celeb

Yoyo, a kismajom olyannyira híres, hogy saját közösségi oldallal és YouTube-csatornával rendelkezik. Ezen cseppet sem lepődünk meg, hiszen a róla készült videók egyszerre tündériek és szórakoztatóak. A felvételek bepillantást engednek a majmocska mindennapjaiba. Láthatjuk, ahogy simabőrű családtagjaival játszik, falatozik vagy éppen autóútra indul. Emellett a szőrös kedvencek gondozásából is kiveszi a részét.

Kutyafürdetés segítséggel

Az egyik videón Yoyo nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy segít fürdetni a család két kutyáját, Milket és Cocót. A blökiket szemmel láthatóan nem zavarja a szokatlan munkaerő, békésen tűrik a csutakolást. Yoyo a teljes siker érdekében maga is alámerül a haboknak, és saját bundáját nem kímélve a vízben állva, precízen végzi feladatát. A pancsolásba még egy kis kurkászás is belefér.

A tündéri akcióról készült videó alább tekinthető meg:

Mindenki friss és üde lesz

A kutyusok után végül Yoyo is sorra kerül, és gazdája őt is alaposan leszappanozza. A közös szárítkozás után aztán valamennyi házi kedvenc frissen és üdén folytathatja a napot.

Jó példa

Yoyo esete egy újabb jó példa – nem, nem a majomtartásra! – a kutyák és más állatok barátságára. Mint írtuk, a szoktatásnak és a szocializációnak nagy szerepe van abban, hogy négylábúd miként jön ki a többi élőlénnyel. Ha szeretnéd, hogy kutyád ne a macskák réme legyen, vagy ne rémisztgesse a szomszéd baromfikat, akkor fontos, hogy ennek megfelelően neveld! Ugyanez érvényes a többi kutyával, valamint az emberekkel való kapcsolatára is.

barátság felismer e más állatokat fürdés fürdetés kutya és majom kutya fürdetése kutya fürdetése otthon kutya összeszoktatás összeszoktatás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!