A lágylézer-terápiával otthon is segítheted sérült, beteg kedvenced gyógyulását

Szénási Szimonetta

2023. április 26 - Képek: SafeLaser

Az otthon is biztonságosan alkalmazható SafeLaser lágylézer-terápia számos akut és krónikus egészségügyi panasz esetében használható, elősegítve kedvenced gyorsabb gyógyulását, fájdalmainak csökkentését, valamint megtámogatva az immunrendszerét.

Számos egészségügyi téma kapcsán olvashatsz a lézerek alkalmazhatóságáról, valamint pozitív hatásukról különféle egészségügyi panaszok esetében. Ahhoz, hogy megértsd, miként működik a lézerterápia, először nézzük, milyen elven működnek ezek a terápiák!

A gyógyhatású lézerek

A lézereket biológiai hatásukat tekintve két nagy csoportra oszthatjuk, mint a nagy teljesítményű, vagy „kemény lézerek”, illetve a kis teljesítményű, más néven lágylézerek. Az előbbieket a nagyon erős hőhatás kifejtése miatt a sebészeti beavatkozások – vágás, koaguláció, vaporizáció – során alkalmazzák. A lágylézereket gyógyhatású lézereknek is nevezik, hiszen esetükben a lézerfény fotokémiai hatását használják fel a jótékony biológiai folyamatok beindításához.

Arra már 1947-ben rájöttek a kutatók, hogy a sejtek mitokondriumai fényérzékenyek, és a különböző hullámhosszúságú – vagy közérthetőbben színű – fényekre pedig eltérően reagálnak. A legerőteljesebb gyógyító hatása a vörös, illetve az infravörös fénynek van.

Mind a humán, mind az állatgyógyászatban már évtizedek óta hatékonyan alkalmazzák a lágylézer-terápiát, amely számos egészségügyi panaszra jelenthet megoldást.

A lágylézer az élő szervezetre biostimulációs, azaz serkentő hatást fejt ki. Ez azt jelenti, hogy a sejtek és a szövetek lágy-lézerfénnyel megvilágítva gyorsabban tudnak regenerálódni. Például hamarabb gyógyulnak a sebek. A sejtek anyagcserefolyamatai is felgyorsulnak, sőt új sejtek, szövetek és hajszálerek is képződnek a kezelés hatására. Ezen felül a lágylézerfény stimulálja az immunrendszert is, tehát összességében serkenti a szervezet öngyógyító folyamatait.

Milyen problémákra használható a lágylézer?

A lágylézerfény háromféle alapvető gyógyító hatása van, a fájdalomcsillapítás, a gyulladáscsökkentés, valamint a biostimulációs hatás, azaz a már említett öngyógyítás beindítása a szervezetben.

Mindezeknek köszönhetően a lágylézer-terápia hatékonyan alkalmazható

  • különféle sebek, sérülések gyógyulási folyamatának lerövidítésére (a tapasztalatok szerint mintegy 20%-kal meggyorsítja a gyógyulást);
  • túlzott hegszövet képződés csökkentésére;
  • különféle gyulladásos problémák, például ízületi gyulladás, arcüreggyulladás. légúti gyulladások, különféle fogászati problémák során kialakult gyulladásos állapotok kezelésére;
  • vér- és nyirokkeringés javítására;
  • az idegi működés javítására;
  • az immunfolyamatok javítására, a szervezet öngyógyító folyamatainak serkentésére.

Kedvenced gyógyulását is segítheted

Ahogy a lánylézer az emberi gyógyászatban, úgy az állatterápiák számos területén is eredményes, mint:

Gyógyulás otthon, biztonságosan

A SafeLaser, azaz Biztonságos Lézer technika lényege, hogy a lézer szemre veszélyes sugarait egy speciális szórófelület segítségével úgy alakítják át, hogy az a szemre teljesen veszélytelenné válik. Ez pedig lehetővé teszi, hogy a lágylézereket már otthon is biztonsággal alkalmazhassák a páciensek, valamint a gazdák.

A felmerülő problémákhoz mérten többféle teljesítményű, illetve kialakítású lágylézer kapható, amelyekkel odahaza is biztonsággal kezelhetők a különféle panaszok.

A cikket az Az Én Kutyám szerkesztősége készítette a SafeLaser megbízásából. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashatsz részletesebben.

beteg kutya ízületi gyulladás kutya csonttörés kutya műtét után kutya porckopás tünetei lágylézer-terápia műtét porckopás seb sérülés sérült kutya szájfekély

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink