hirdetés

A kutya babakocsi gyakran a teljes életet jelenti az állatnak

Szénási Szimonetta

2023. július 8 - Képek: Getty Images Hungary

Manapság egyre több kutyát látni, akit gazdája babakocsiban tol. Ez sok esetben korántsem hóbort, hanem egyenesen létszükséglet. Elmondjuk, miért!

hirdetés

A kedvencek babakocsiban szállításának térhódításáról szóló, nemrégiben megjelent írásunk kapcsán számos hozzászólás érkezett olyan gazdiktól, akik nyomós okból használják az alkalmatosságot. Mint elmondták, esetükben a kutya számára a babakocsi jelenti az egyetlen lehetőséget a teljes életre.

Nem pusztán divat kérdése

Elsőre valóban meghökkentő látvány lehet a kiskocsiban ülő eb, amit eddig főként a kisbabák és a totyogók szállítására használtak, és sokan egyfajta hóbortnak gondolhatják, ám vannak olyan élethelyzetek, amikor hihetetlenül nagy szolgálatot tesz az eszköz.

Ahogy több olvasónk is beszámolt róla, idős, járni már nehezen tudó kedvence számára a babakocsi az egyetlen mód arra, hogy élvezhesse a friss levegőt. A lábai már nem bírnák a sétát, ám így minden nap kimehet.

Egészségügyi okok miatt is szükséges lehet a kutyakocsi!! 17 éves kutyusom már nem tudott sokat sétálni, ezért hosszabb sétákat kocsival oldottam meg. Így még közösen sokat sétáltunk, kirándultunk – írta egyik olvasónk.

Több hasonló történet is olvasható Facebook-oldalunkon. Van, aki azt mesélte, hogy egy ismerősének két kedvence közül az egyik míg fiatal, míg társa már korosabb. Hogy az energikusabb ifjoncnak se kelljen visszafognia magát, amikor a korosabbik eb elfárad, a gazda beteszi azt a babakocsiba. Mindenki jól jár.

Sérülés vagy baleset esetén is ideális

Más arról számolt be, hogy sérült jószágának volt szüksége a kocsira, míg eljutottak az orvoshoz. Hasonló helyzet lehet egy műtét vagy betegség utáni lábadozás időszaka.

Kánikulában is védi az állatot

Többen arra mutattak rá, hogy a nagy melegek idején, amikor a beton átforrósodik, szintén hasznos a babakocsi. Van, aki addig ülteti bele, míg füves részhez érnek, más pedig zöld terület híján csak addig engedi sétálni kedvencét, míg az biztonságos a mancsokra nézve. Ezt követően pedig beleteszi a kiskocsiba.

Az egyik azért teszi bele, mert kisgyerek is van és kell a szabad kéz, de a forró aszfalton nem akarja járatni a kutyát, tehát így oldja meg a parkig. A másiknál vannak fiatal kutyák és egy nagyon idős, így oldja meg. A harmadiknál a kutya mozgásában korlátozott és így tart velük, majd megfelelő talajviszonyoknál megoldják másként is

– osztotta meg tapasztalatait egy másik kedves olvasónk.

Tehát végszóként azt mondhatjuk, hogy a babakocsi több szempontból is nagyon hasznos eszköz lehet a kutya számára, amely képes biztosítani a minőségi életet különféle nehézségek esetén.

babakocsi beteg kutya forró beton hasznos idős kutya kánikula kutya csonttörés műtét után kutyasétáltatás mozgáskorlátozott kutya műtét nyár sérülés sérült kutya séta sétáltatás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink