Magyar találmánnyal a kínzó fájdalom ellen: a lágylézer-terápia lehet a válasz a kutyák mozgásszervi fájdalmaira és ízületi gyulladására

Hangai Lilla

2023. május 9 - Képek: SafeLaser

Nem is olyan régen számolt be Ferenc pápa arról, hogy közel egy év után képes volt először felállni a tolószékéből. Térdproblémáján többek között a lágylézer-terápia segített, ami nagy sikerrel alkalmazható kutyákon is. Ráadásul otthon!

Ha túl szépnek tűnik, hogy igaz legyen, jobb lesz, ha hiszel a szemednek, ugyanis ez a korszakalkotó találmány nemcsak gyulladáscsökkentőként, hanem erős fájdalomcsillapítóként is működik. Ráadásul hatásosan kombinálható más terápiákkal is. Itt írtunk már arról bővebben, hogy mit érdemes róla tudni átfogó értelemben, de a következőkben röviden szó lesz erről is a teljesség kedvéért, valamint beszélünk arról is, hogy hogyan segíthet a nagytestű, az idős és a rövid lábú, hosszú testű kutyák rettegett ízületi gyulladásán, valamint mozgásszervi betegségein.

Mi az a lágylézer?

Ahogy ígértük, először tekintsük át az alapokat. A lágylézer-technológia jótékony hatását Mester Endre dokumentálta elsőként 1967-ben. A magyar orvosprofesszor kutatása alapozta meg a terápia klinikai alkalmazásának elterjedését, aminek úttörője a Semmelweis Lézeres Kutatóközpont volt. Látod, a magyarok tényleg minden jelentős felfedezésnél ott vannak!

Mester professzor fiai, Mester Ádám radiológus idehaza gyógyít ma is a technikával, Mester András fül-orr-gégész pedig Kaliforniában él. Mindketten segítették a professzort munkájában.

A lágylézer terápia komplex gyógymódnak számít. Fokozza az endorfin és az enkefalin hormonok termelődését, ami nagymértékű fájdalomcsillapítási képességgel bír. Biológiai ráhatása akár 8-10 cm mélységben is érvényesül; emiatt használható kiválóan mozgásszervi megbetegedések kezelésében. A fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés mellett gyorsítja az izmok, inak, ízületek gyógyulását.

Az artritisz ellenszere

Számos alkalommal írtunk már az artritiszről, amitől szinte észrevétlenül szenvednek a nagytestű és idős blökik, de arról is beszámoltunk, hogy milyen hatással van a rövid lábú és hosszú testű kutyák ízületeire, csontjaira és porckorongjaira testalkatuk.

Ezek mellett a SafeLaser alkalmas lehet a túlerőltetés által létrejövő problémák kezelésére is:

Nagyon hasznos lehet tehát műtétek utáni felépülés meggyorsítására és kiegészítésére, vagy olyan ebek kezelésére, akik fajtájukból adódóan sokat mozognak vagy valamilyen balesetből adódóan megsérültek.

Az artritisz és a porckopás mellett a következő degeneratív elváltozásokon is segít a SafeLaser:

  • Gerincoszlop betegségei
  • Izombetegségek
  • Reumatikus fájdalmak

Hogyan zajlik a SafeLaser kezelés?

A kézre álló, könnyen kezelhető készüléket a sérüléstől függően 2-5 percig kell alkalmazni a fájó területen. A kezelések gyakorisága a probléma fennállásának idejétől és az eset súlyosságától függ. A közelmúltban keletkezett problémákat már akár 1-2 héten belül, napi 3 kezeléssel megszüntethetjük, de javulást már az első nap után láthatunk.

A krónikusan fennálló problémák, amik minimum 6-8 hete jelen vannak, ritkább kezelést igényelnek, (az első 2 hétben 3-4 alkalom, a majd hetente 2-3 alkalom) míg meg nem szűnnek a tünetek vagy jelentősen nem csökkennek.

Amit még mindenképpen érdemes tudni

A krónikusan fennálló betegségek esetén lehetséges, hogy az első 1-2 kezelés után erősödhetnek a tünetek, de ez átmeneti kezelési reakció.

A lágylézer szemre veszélytelen, és maga a kezelés nem jár semmilyen fájdalommal vagy kellemetlenséggel. Nagy előnye, hogy nemcsak a tüneteket, hanem sok esetben annak okát is gyógyítja.

Ismert káros mellékhatása nincs.

Ahogy korábban is említettük a kutyák esetében sem kellemetlen és bonyolult a használata, ugyanis nem időigényes, a készülék hordozható és nem kell aggódni a fájdalom miatt sem. Kölykökön is használható.

Ha felmerült még benned bármilyen kérdés, itt kaphatsz bővebb tájékoztatást, itt pedig a informálódhatsz az elérhető készülékekről és a megvásárlásukról is.

A cikket az Az Én Kutyám szerkesztősége készítette a SafeLaser megbízásából. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashatsz részletesebben.

alternatív gyógymódok artritisz beteg a kutya csonthártyagyulladás fájdalma van a kutyának fájdalom fájdalomcsillapítás kutyáknál gyógymód idős kutya keresztszalag-szakadás kutya csonttörés kutya csonttörés műtét után kutya izomzata kutya műtét után lágylézer-terápia mozgásszervi rendellenesség nagytestű kutya porckopás reumatikus fájdalmak rövid lábú kutyák safe laser szalagszakadás térdszalag-szakadás túlmozgatás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink