hirdetés

Állatbarát munkahelyre vágynak a munkavállalók

Gerhát Petra

2024. március 2 - Képek: Getty Images Hungary

Az Egyesült Királyság dolgozói állatbarát munkahelyekre sokkal szívesebben térnének vissza a home office-ból.

hirdetés

Egy felmérés szerint közel annyian járnának be szívesebben dolgozni, ha kedvencüket munkahelyükre is bevihetnék, mint ahányan a jobb informatikai rendszerek miatt dolgoznának ismét irodában. A felmérésből egyértelműen kitűnik az állatbarát munkahely fontossága.

Otthon a munka ebből a szempontból is komfortosabb lehet; nemhiába szeretnék ugyanezt a munkahelyektől

Állatbaráttá tennék a munkahelyeket

Az Economx nemrég megjelent cikkéből kiderül, hogy a mintegy 2000 brit munkavállaló bevonásával készült felmérés válaszadóinak 18%-a örülne annak, ha állatbarát lenne a munkahelye.

A felmérésben megkérdezettek majdnem felét az ingyenes étel és ital ösztönözné arra, hogy visszatérjen az irodai munkavégzéshez – írja a gazdasági hírportál. A Covid-időszak alatt általánossá vált otthoni munkavégzést a britek is nagyon kedvelik. Ezzel szemben a munkavállalók lassan visszacsábítanák őket, egyfajta hibrid rendszerbe. A megkérdezett dolgozók szerint azonban munkahelyeik nem felelnek meg a hibrid rendszernek.

Az általuk leginkább preferált, térítésmentes étkezés mellett – melyet a válaszadók 46%-a tartott fontosnak – 21%-uk érezné magát jobban ösztönözve a visszatérésre a jobb hardver és informatika rendszer ígéretével. Közel egyharmadukat motiválnák a közösségi események, felük pedig örülne, ha megszűnne a 9-től 5-ig tartó munkaidő-beosztás.

A szeparációs szorongás kialakulása is fenyegetheti a kutyát

A home office még mindig kedveltebb

Az irodába való visszatérésre a válaszadók 18%-a nyitottabb lenne, ha az iroda állatbarát lenne. 15%-uk pedig örülne, ha növelnék a növények vagy virágok számát az épületben. Az otthonosabb környezet mellett láthatóan igen hangsúlyos az állatbarát munkahely is. Ez nem is csoda, hiszen a home office általánossá válásának bizony a négylábú kedvencek is örültek, sokan ebben az időszakban leltek családra, gazdára.

Szeparációs problémákat hozott a munkahelyre való visszatérés

Az irodai munkára való visszaállás pedig nemcsak az embereknek, de kedvenceiknek is nehézségeket okozott az elmúlt évben. Ahogy arról Az Én Kutyám is több ízben beszámolt, a szeparációs szorongás a kutyák egyre nagyobb részét érinti a lezárások megszűnése óta. Erről szóló cikkünket itt olvashatod el, de a DOGZ podcastban is foglalkoztunk a témával, melyet ide kattintva hallgathatsz meg.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

állatbarát munkahely felmérés kutya munkahelyen kutyabarát munkahely munkahely

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink