hirdetés

Rocky Balboa is leckéket vehetne a boxoló mopsztól: Max úgy üti a párnát, mint egy vérbeli profi

Szénási Szimonetta

2022. szeptember 20 - Képek: YouTube

Nem mindennapi látvány, ahogy Max, a kis mopsz teljes erejéből, egy ökölvívó szaktudásával megsorozza a kanapé díszpárnáját.

hirdetés

Ha kutyatartó vagy, valószínűleg láttál már egy-két furcsaságot kedvencedtől. Négylábúink nagyon találékonyak, ha játékról van szó, kíváncsiságuk pedig gyakran vicces szituációkat szül. Max esetében vajon mi áll a szokatlan „hobbi” hátterében? A boxoló mopsz gazdáinak is feladta a leckét.

Max gazdájával, Nathan Easttel, háttérben pedig az ádáz ellenségek./Kép: YouTube

A nappali harcosa

Nathan East gyanútlanul lépett be nappalijukba, feltehetően egy kis nyugalomra vágyott a kanapén ejtőzve, de mopsza, Max keresztülhúzta a tervét. A kis jószág ugyanis épp ádáz küzdelmet vívott az egyik díszpárnával. De nem ám kutya módra ráncigálta vagy harapta, hanem ökölvívó gyanánt püfölte a vánkost. Így gazdája a békés pihenés helyett a könnyeivel küszködött, annyira megnevettette kedvence.

Miután sikerült az összes párnát a földre kényszerítenie, Max a győztes boldogságával, égnek meredő lábakkal terült el a szófán. A háromgyerekes családapa elmesélte, hogy a kiskutya 6 hónaposan került hozzájuk, és hamar fény derült különös ellenszenvére a párnák iránt.

Max dolga végeztével teljes extázisba esik./Kép:YouTube

Három garnitúrát pusztított el

Nathan és felesége, Kelly szerint kis barátjuk egyenesen gyűlöli a díszpárnákat, így amint meglát egyet, azonnal átmegy Rocky Balboába, és kíméletlenül megsorozza vagy tappancsaival letúrja az utált holmit.

Mint elmondták, ezek a mérkőzések rendszeresek. Addig nincs lefújva a meccs, míg valamennyi darab nem landol a földön. Ekkor az eb még utánuk is néz, megcsodálva művét, aztán jöhet a győzelmi mámor. Ilyenkor a család másik mopsza, Bella is értetlenül nézi pajtását. Eddig már három szettnyi díszpárna esett áldozatul a boxoló jószág indulatának.

A boxerek öröksége?

Gazdái szerint előfordulhat, hogy Max boxernek képzeli magát, ami azért is furcsa, mert előtte a pár valóban boxereket tartott.
– Vicces, hogy miután boxereink voltak, lett egy olyan kutyánk, aki meg annak képzeli magát – nyilatkozta Nathan.

Drága szokás

Max szokása nem pusztán meglepő, de elég költséges is, ugyanis egy garnitúra díszpárna nem kis kiadás a családnak. Mint mondták, egy szett körülbelül 5-10 ezer forintba kerül.

Max és társa, Bella, aki ezúttal is a háttérből figyeli a történéseket./Kép: YouTube

Miért csinálhatja?

A boxoló mopsz valóban mulatságos látvány, ám sokkal fontosabb kérdés, hogy mi állhat a viselkedés hátterében? A gazda nyilatkozata szerint Max gyakran akkor kezd „verekedni”, amikor csalódott. Ez könnyen meglehet, ugyanis a kutyák sokszor vezetik le szokatlan módon a stresszt és a feszültséget. Nem ritka, hogy bútorokat rágnak, elkezdik hevesen nyalogatni magukat vagy elrejtőznek. Feltehetően hasonló reakció lehet Max részéről is a boxolás.

Emellett a mopszokról tudni kell, hogy igazi mókamesterek, akik mindig kaphatók egy kis bolondozásra. Játékos és barátságos természetük miatt nagyon jól kijönnek a gyerekekkel is.

furcsa szokások furcsa viselkedés izgatott kutya mopsz mopsz fajta mopsz története stressz stressz jelei

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink