hirdetés

Trükkös kutyafajták: te felismered, kit látsz a képen? – kvíz

Szénási Szimonetta

2024. május 11 - Képek: Getty Images Hungary, Az Én Kutyám

Egyes fajták mintha ikrek lennének, és csak a szakavatott szem ismeri fel, éppen melyikkel is van dolga. Az alábbi kvízben olyan kutyákat mutatunk, akiket gyakran összekevernek egy másikkal.

hirdetés

Te is estél már abba a hibába, hogy megdicsértél egy ebet, kiemelve, fajtájának milyen szép képviselője – majd gazdája kedvesen mosolyogva elárulta, hogy bizony egy másik kutyafajtával van dolgod? Nincs ezzel semmi baj, hiszen egyes fajtákat valóban nagyon nehéz megkülönböztetni. Hogy először játékosra vegyük a „tanulást”, hoztunk neked egy kvízt, olyan négylábúak képével, akikkel valóban nincs könnyű dolga az embernek. Ezt követően pedig feltétlenül olvass tovább, hogy fajta-összehasonlításainkból megismerd az „ikertornyokat”! Lesznek köztük magyar kutyafajták is, akiknek meglepő módon akad párja, méghozzá „kiköpött másuk”.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube-csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

A megoldások

Ha végeztél a kitöltéssel, lássuk az ígért összehasonlító cikkeket!

A fantasztikus mudinak a testvérét, a horvát juhászkutyát ebből az írásból ismerheted meg közelebbről. Ugye hogy nincs egyszerű dolgod, amikor el akarod dönteni, melyik kutya melyik?!

A szintén magyar kuvasz a pireneusi hegyikutyával mutat tükröt a másiknak; itt írunk róluk. A két gyönyörű fehér óriás valóban megtévesztésig hasonlít egymásra, ám ezen kutyafajták megkülönböztetése sem lesz nehéz, ha tudod, mire kell figyelned.

A lhasa apso és a si-cu is igen különleges kutyák. Ebből a cikkből a külsejükön túl a múltjukról is sokat megtudhatsz. Érdemes elmélyedni benne, ugyanis roppant érdekes legendák fűződnek ezekhez a kisebb termetű ebekhez!

A két kis helyes spicc, a pomerániai törpespicc, illetve a német kisspicc közös ősüknek köszönhetik a hasonlóságukat. Ide kattintva részletezzük, milyen külső jegyek alapján különböztethetőek meg ezek a kutyafajták.

Amennyiben pedig van még kedved játszani, ezzel a kvízünkkel sem lesz könnyű dolgod: a kutyákat az orrukról kell felismerned! Itt pedig egy könnyedebb ajánlat: a mesebeli kutyák fajtájának meghatározása sok gyerekkori emléket idézhet fel. Ha van kedved, utána ülj is le egy kicsit filmezni, kikapcsolódásképp. Tudtad, hogy a legtöbb eb imád a gazdájával együtt tévézni? Ebből a cikkből kiderül, vajon milyen hatással van rájuk a képernyőzés.

horvát juhászkutya kutya kutyafajták kvíz lhasa apso mudi német kisspicc pireneusi hegyikutya pomerániai törpespicc si-cu

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!