hirdetés

3 kutya, akiből mém vált: ugye te is láttad már a széken táncoló kopasz kutyát?

László Enikő

2021. szeptember 3

Szinte nincs olyan internetező, aki ne látott volna egyetlen kutyás mémet sem a közösségi média különböző felületein. Utánajártunk három híres kutya történetének, akik egyedi humorukkal elvarázsolták az internetezőket.

hirdetés

Az interneten már bárkiből lehet híresség, ez alól pedig a kutyák sem kivételek. Egy jól elkapott pillanat, egy vicces szöveg vagy a különleges megjelenés milliókat ejthet rabul. Alapszabály, hogy nem szabad erőltetni, hiszen annál viccesebb a kép, minél váratlanabb helyzetben készül vagy minél furcsább jelenetet örökít meg.

Tuna, akit különleges megjelenése tett híressé

Tuna, az egykori árva kutyából lett híresség ma már kétmillió követővel büszkélkedhet Instagramon. Őt nem egy jól elkapott pillanat, hanem különleges megjelenése tette híressé, és mémmé. A csivava-tacskó keverék súlyos túlharapással született. A hibája bájosságát bizonyára nem preferálta eredeti tulajdonosa, aki kegyetlen módon az utcára tette. Később egy termelői piacon szeretett Tunába gazdája, aki nem is sejtette, mennyi rajongója lesz kedvencének az Instagramon, amikor megalkotta profilját. A kutyáról azóta megszámlálhatatlan mennyiségű mém készült, de egy szinte mindben közös: a pösze beszéd. Ugyanis a feliratok többsége az eb nevében íródik, túlharapásának köszönhetően pedig mindenki úgy hiszi, ha Tuna tudna beszélni, bizonyára súlyos beszédhibával küzdene, ami csak még bájosabbá tenné.

Nathan, a GIF-ek királya

A kommentszekciók egyik közkedvelt GIF-e a széken táncoló kínai meztelen kutya. A szürreálisnak ható videót évekkel ezelőtt töltötték fel YouTube-ra, de nem ebben láthatóak Nathan első tánclépései. A felvételen több kutya is szerepel, illetve egy nagymama, aki tangóharmonikán játszik. Nathan egy zöld gurulós széken látható, amint faját meghazudtoló léptekkel ropja a muzsikaszóra, hátát a támlának dörgölve. Lépéseit már évek óta gyakorolja, legalábbis YouTube csatornája szerint az első alkalom, amikor gazdájának feltűnt Nathan különleges tehetsége, 9 évvel ezelőtt volt. Habár a kopasz kutya leggyakrabban zöld székében látható, kanapén is tudja ropni.

Többek között ezen a videón is megcsillogtatja Nathan a tehetségét:

Nathant 2008-ban mentették az utcáról, ekkor került ideiglenes befogadókhoz. Ismeretlen okokból azonban egy másik szervezethez került, ahonnan 2014-ben fogadta örökbe jelenlegi gazdája. Bár ma már, közel 16 évesen Nathan nem táncol, de még mindig vígan ugrándozik, ha izgatott lesz valami miatt.

Doge, a leghíresebb mém-kutya

Talán az egyik leghíresebb kutya, akiből mém vált, Doge, civil nevén Kabosu. A róla készült vicces képek 2010-ben lepték el az internetet, és úgy tűnik, még jó darabig találkozhatunk velük, hiszen az emberek a mai napig nem unták meg. Kabosu egyébként egy shiba inu, akit gazdája 2008-ban fogadott örökbe. Elmondása szerint sosem gondolta volna, hogy ekkora sztár válik kedvencéből csupán néhány fénykép miatt. A híres shiba inu ma már 16 éves, de még mindig szeretett gazdájával élvezi az életet, Instagram-oldalán pedig rengetegen követik mindennapjait.

Magyar fajták mémekként

A disappointed vagy unimpressed vizsla, azaz csalódott, le nem nyűgözött vizslaként emlegetett kiskutya is igen híressé vált az internetezők körében. Habár a kép eredetét homály fedi, legalább kedvelt hazai fajtánkat is viszontláthatjuk számos felületen.

Egy másik híres magyar fajta, a puli általában olyan mémeken látható, amiken különleges, zsinóros bundáját felmosófejhez hasonlítják.

Habár a kutatók nem biztosak abban, hogy a kutyáknak lenne humorérzéke, ettől függetlenül rendkívül sok mosolyt és nevetést tudnak az arcunkra csalni. Annak pedig csak örülünk, ha ezt a lehető legtöbb gazdi megosztja a világgal.

(Képek: Getty Images Hungary)

híres kutyák humor instagram kínai meztelen kutya kutyás mémek Tuna vicc

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!