hirdetés

Judy: „Bonifác kutyám még a Groovehouse klipjében is szerepelt!”

Ványik Dóra

2023. október 19 - Képek: Judy

Judy számára nem kérdés, hogy csak kutyával érdemes élni. Gyerekként nemcsak tacskóik voltak, de bizony olyan állatot is tartottak, amitől mást a frász törne ki.

hirdetés

Judy két kutyája, Rozi és Zizi törpeuszkárok, egy éve csatlakoztak a családhoz. Bár eredetileg csak egy kedvencet hoztak volna a házhoz, Judy kislánya, Maja rábeszélte anyukáját, hogy inkább mindkét testvért vegyék magukhoz, mert biztosan hiányoznának egymásnak.

Együtt a kutyasereg Judyval

Patkány a háznál

Judy állatbarát családban nőtt fel, szüleinek tacskói voltak, de hörcsög, kacagó gerle, sőt, házi patkány is akadt a kedvencek között.
„Kilenc évig néptáncoltam és egyszer Észtországban voltunk fellépni – kezdi a történetet Judy. „Cserediákként egy családnál helyeztek el és meglepő módon ott a mókust és a házi patkányt – ami amúgy egy nagyon okos állat -, dédelgetett kedvencként tartják.

Az egyik patkány, Guszti aztán annyira megtetszett nekem, hogy a vendéglátók kihozták a vasútállomásra egy hordozóban és eljöhetett velem haza. Persze sokan teljesen ledöbbentek, sőt, meg is ijedtek, amikor a vendégség kellős közepén Guszti bemászott az ölünkbe, vagy a vállunkra ült.

Az énekesnő azt mondja, minden olyan állat megfordult a háztartásukba, ami kedves és simogatható, de jó szívvel emlékszik vissza tacskóikra, Csöpire és Picurra is.

 

Judy kutyája igazi sztár volt

Később aztán Judynak uszkárjai voltak, szinte mindegyiküket befogadta vagy menhelyről hozta. Egyikük, aki 20 évet élt, még a Groovehouse első klipjében, a Ha táncolsz velem-ben is szerepelt.
„Akkor tájt egyedül éltem, így nem volt kire hagyni Bonit, ezért mindig jött velünk fellépni – idézi fel az énekesnő.

Szegénykém, idős korára teljesen megsüketült – no, nem a koncertektől -, így egyáltalán nem zavarta a diszkó zaja, nyugodtan aludt.

Egy másik egykori kutyájáról, Pierre-ről is felidéz egy kedves sztorit, ami valójában egy balesettel indult.
„Bonival ellentétben Pierre nem süket volt, hanem vak. A Római-parton sétáltattam és ahogyan szimatolt, jött-ment, véletlenül kiszaladt egy biciklis elé, aki óriásit esett. Nagyon megijedtünk mindannyian, és ahogy a kerékpáros felpattant, porolta le magát és közben igen csak szitkozódott. Aztán egyszer csak rámnézett, elkerekedett a szeme, és azt mondta: „Drága művésznő, ha tudtam volna, hogy a maga kutyája! A kedvenc dalom a Hajnal!” Így jó vége lett a szerencsétlen találkozásnak.”

 

Az énekesnő uszkárjaival, Rozival és Zizivel és kislányával, Majával

Kutyaiskolába járnak Rozival és Zizivel

Pierre a Covid alatt ment el – ő is szép kort élt meg –, és utána két évig nem volt kutya a háznál. Ám tavaly ősszel Judy úgy érezte, itt az idő, hogy ismét ugatástól legyen hangos az otthonuk. Ismét a törpeuszkárra esett a választása.

„Nagyon okos, kedves, gyerekbarát fajta, igazi kis szeretetgombócok. Míg korábbi kutyáimat magam tanítgattam, Rozival és Zizivel kutyáiskolába járunk. Amikor az embernek már gyereke van, nincs annyi ideje a kedvenceivel foglalkozni, ezért úgy gondoltam inkább profira bízom a tanításukat, de tény, hogy a kislányom is sok időt tölt velük – meséli Judy. „Maja is nagyon szereti őket, tényleg minden nap vicces velük, elég az édes kis vidám pofijukra nézni.”

 

sztárok kutyái tacskó uszkár

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!