hirdetés

Ez a kutya rendszeresen kardpárbajra hívja a gazdáit: a technikája lovagokat megszégyenítő

Hangai Lilla

2023. június 16 - Képek: Pinto Bean Instagram

Pinto Bean (Pinto Bab) a gazdáit Annát és Luke-ot többször látta, ahogy kellék kardokkal jelenteket próbálnak el és így sajátította el ő is a kardforgatás mesterségét. Nem tanították rá, nem kényszerítették semmire. A vérében van a szerepjáték!

hirdetés

Az ausztrál juhászkutya veleszületett képessége a terelés és ezek szerint a trükk tanulás is. Nem hiába híres a fajta az intelligenciájáról! Ez a különleges kutya a kard mestere lett!

Hatalmával meghódította a környező területeket

Pinto Bean nemcsak egyszerűen a szájába veszi a kardot, hanem forgatja is, szenvedélyes harcba bocsátkozik a gazdikkal. Ám ha azt kérik tőle, hogy tegye le a fegyvert, egy percet sem habozik. Ezt nevezzük mi valódi fegyelemnek; egy büszke, eltökélt harcos fegyelmének.

Ha játszani támad kedve, a szájába vesz egy alkalmas fegyvert és nyugalommal a gazdái elé áll, hogy azok felkészülhessenek a küzdelemre. Meghátrálni lehetetlen, küzdeniük kell minden erejükkel és bátorságukkal!

Egyetlen ellenséget fél csak a bátor lovag

Bár Pinto Bean rettenthetetlen vitéz, egy dolog mégis aggasztja! A porszívó. De hogy lássuk milyen elszánt, halálmegvető bátorsággal és akkurátusan megválasztott fegyverrel száll szembe még a gonosz gépezettel is! Nem tudunk mást tenni, csak csodálunk, milady!

A vad külső érző szívet takar

Amikor nem a harcmezőkön kell megmutatnia az ellenségnek rettegett erejét, Pinto Bean, a kard mestere egy szelíd kutya, aki imád a kanapén feküdni és összebújni a gazdikkal. Igyekeznek is mindenbe belevonni, ami a háztartásban történik, hogy kiegyensúlyozott és egészséges blöki legyen a társuk. Egy ilyen intelligens és érdeklődő fajta esetében, mint az ausztrál juhászkutya, különösen fontos, hogy feladatokat adjunk számára, sokat mozgassuk és rengeteg ingernek tegyük ki, különben hajlamos lehet unatkozni, ami romboláshoz vezethet.

A magyarok a kutatások szerint családtagnak tekintik a kutyájukat, ám a tapasztalataink szerint sokan elfeledkeznek arról, hogy nem feltétlenül elég ezeknek a négylábú családtagoknak, ha naponta 2-3-szor megsétáltatják őket és elnyúlnak velük a kanapén filmezés közben a nap végén. A fizikális és mentális stimuláció az egészséges kutya alapja, arról nem is beszélve, hogy a közös aktivitások által a gazdi is megszabadulhat a vállára nehezedő stressztől.

ausztrál juhászkutya instagram trükk tanulás vicces kutyás történet

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!