hirdetés

Ezt jelenti, ha kedvenced ebben a pózban szunyókál

Szénási Szimonetta

2024. április 18 - Képek: Getty Images Hungary

Az, hogy kedvenced milyen testhelyzetben alszik, sokat mond – persze, ha tudod értelmezni. Az alábbi cikkben egy igen jellegzetes testhelyzetet magyarázunk meg.

hirdetés

Te is el szoktál időzni alvó négylábúd fölött? Megértjük, kutyabarátaink roppant aranyosak, amikor szundítanak. Azt tudod, hogy a kedves látvány mellett üzenetértéke is van annak, ahogy a kutya alszik? Most egy igen jellegzetes testhelyzetet veszünk górcső alá.

Kedvenced alvópóza sok mindenről árulkodik

Lábak az ég felé

Minden bizonnyal te is láttad már kedvencedet a hátán, lábaival az ég felé meredve durmolni. Ez a némiképp mókás testhelyzet egyrészt praktikus, másrészt igen jó képet fest a kettőtök közti kapcsolatról.

Ugyanis az, hogy a kutya hasa – az a terület, ahonnan a legtöbb létfontosságú szerv elérhető – álmában szabadon van, azt jelzi, hogy teljesen megbízik a környezetében és az ott élőkben. Hiszen veszély esetén nincs az az állat, aki ekkora kockázatnak tenné ki magát a védtelenségével! Tehát ha kutyád gyakran szundít úgy, hogy a pocakját közszemlére teszi, akkor feltétel nélkül bízik benned.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube-csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

A praktikus oldala pedig a hűtés; a meleg időben így sokkal jobban szellőzik az eb teste. Ezenkívül az is tipikus, hogy nem háton, hanem hason veszi fel ezt a pózt, és a kutya lábaival négyfelé nyújtózva alszik, mondhatni kiterülve. Extra hűtést jelentenek a hűvösebb felületek, például a konyhakő vagy a fürdőszobai járólap, így a melegebb hónapokban ezekben a helyiségekben is gyakrabban botolhatsz bele hűsölő jószágodba.

Kényelem és nyugalom

Hogy te is segíts neki komfortosan érezni magát, naponta többször cseréld a vizét, ás akár extra itatótálakat is elhelyezhetsz a lakás több pontján.

Érdekel, mit jelent, ha kutyád a gombóc alvópózt kedveli, vagy az oldalára dőlve szunyókál? Ebben a cikkünkben ezeket, és még sok jellemző testhelyzetet elemzünk.

alvópóz bizalom kutya alszik testbeszéd

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink