hirdetés

Ilyen boldog kutyát még nem láttál – így örül a legjobb barátjának

Mádi-Krezinger Cintia

2024. március 24 - Kép: Az Én Kutyám

Ez a videó garantáltan mosolyt csal az arcodra.

hirdetés

Ahogy nekünk, embereknek is fontosak a barátságok, úgy kedvenceinknek is szükségük van hasonszőrű pajtásokra. A háziállatok életében a gazdik természetesen kiemelten fontos szerepet töltenek be, egy kétlábú cimbora azonban teljesen más funkciót lát el. Lehet vele rohangálni, játszani, ugatva randalírozni – nem is csoda, hogy az alábbi videóban szereplő eb sem tudja türtőztetni magát, amikor megpillantja a legjobb barátját.

A társas interakciók a kutyák életében is fontosak

Kedvenceink számára a szociális interakciók és a kutya barátok létfontosságúak a kiegyensúlyozott élethez. Mint társas lények, a kutyák szoros köteléket alakítanak fajtársakkal is, a velük töltött idő során pedig arra is lehetőségük nyílik, hogy a közös játékkal mentálisan fejlődjenek. Megtanulnak kommunikálni, és alkalmazkodni más ebek viselkedéséhez, ami segít nekik abban, hogy jobban megértsék és tolerálják a fajtársaikat.

Emellett a kutya fajtársakkal való időtöltése kiváló módja annak, hogy kedvenceink kifejezzék természetes viselkedésüket. Egy, a videóban is szereplő whippettel egy gazdinak esélye sincs lépést tartani. Egy másik kis angol agár viszont gond nélkül felveszi a tempót. Ám nem szabad elfelejteni, hogy barátságokat csak egy megfelelően szocializált eb képes kialakítani. Ide kattintva részletesen olvashatsz a szocializáció fontosságáról.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

barátság kis angol agár kutyás videó szocializádió videó whippet

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!