hirdetés

Ilyen polgármestert mindenkinek: kutyás gyorssegély-akciót hirdetett a település első embere

Gerhát Petra

2024. január 10 - Képek forrása: Getty Images Hungary

A magyar polgármester gyorsan cselekedett a hideg idő beálltával. Nem csak felhívást tett közzé, de segít is a gazdiknak, hogy ne fázzanak kutyáik a nagy hidegben.

hirdetés

A polgármester Facebook-bejegyzésében tájékoztatta a település polgárait a hideggel kapcsolatos teendőkről, sőt még segítséget is ad hozzá az önkormányzat.

A szalma szigetelő funkcióját évszázadok óta kihasználják, ha az állatok védelméről van szó

Nem csak edukál, segít is Kerepes

A hirtelen lehűlés komolyan veszélyezteti a kinti kutyák egészségét. Az elmúlt telek enyhe időjárását követően meglepő hideg bizony olyan feladatokra kényszeríti a gazdikat, melyekre sokan nincsenek felkészülve. A felelős kutyatartással kapcsolatban ugyan kétféle nézet ütközik, s mi is szorgalmazzuk a kutyusok beengedését a manapság már extrémnek tűnő hideg miatt, nem mindenki számára oldható meg hirtelen, hogy a meleg szobába beengedhesse kutyáit.

Hiába a meleg bunda, a nappali mínusz 5-10, az ország egyes területein akár 20 fok alá is lehűlő hőmérséklet bizony egészségtelen és veszélyes is lehet négylábúinkra nézve, még akkor is, ha van egy hely, odú, házikó, ahol meghúzhatják magukat. A megfelelő kutyaház minden esetben a kutyus méretéhez kell, hogy igazodjon, azonban a faburkolatú kutyaház nem elegendő most már.

Régen sem hagyták megfagyni a kutyákat, s most Kerepes polgármestere lakossági felhívással élve bíztatja a település lakóit, hogy mihamarabb tegyék meg a megfelelő előkészületeket. Gyuricza László Facebook oldalán osztott meg ma egy videót a kutyák védelmével kapcsolatban. Kerepesen szalmabálát helyezett ki az önkormányzat, hogy bárki gyorsan kibélelhesse a kertjében álló kutyaházát. A fagyveszély a napokban nem tréfa – gondoskodj te is mihamarabb kutyusod jóllétéről!

Az alábbi cikkben egy állatorvos tanácsait olvashatod:  ide kattintva elolvashatod, mit tanácsol a szakértő a téli hidegben.

benti kutya kinti kutya kutyaház kutyaház meleg szalma téli előkészületek

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink