hirdetés

Ez a kutya akkora, hogy 3 helyet kellett neki foglalni a repülőn: így reagáltak az utasok

Szénási Szimonetta

2023. augusztus 26 - Kép: Getty Images Hungary

Ennek a segítőkutyának bizony nemcsak a feladata, de a mérete is hatalmas. Hogy gazdájával tarthasson, nem volt elegendő egyetlen helyjegy a repülőgépen.

hirdetés

Sem az utasok, sem a gép személyzete nem jutott szóhoz, mikor Gabriel Bogner négylábú társával megjelent a kaliforniai Los Angelesből New Yorkba tartó járaton. A gigantikus kutya látványa valóban nem mindennapi egy repülőn. Ám nyomós okkal szállt fel!

Darwin, a német dog ugyanis segítőkutya. Gazdája Crohn-betegségben szenved, és az ő feladata, hogy mindenben támogassa. Ez a gyulladásos bélbetegség rengeteg fájdalommal jár, így szüksége van arra, hogy valaki megkönnyítse az életét. A hatalmas jószág pedig tökéletesen látja el a feladatát.

Mint Bogner úr elmondta, megesett, hogy egy nap körülbelül 40 alkalommal kellett kimennie a mosdóba, nagy kínok közepette. Ilyenkor Darwin szó szerint igazi támasza: kíséri és támogatja a fájdalmaival küzdő gazdát.

Darwin a reptéren is nagy feltűnést kelthetett:

@gibbon1215

Who says Great Danes aren’t airplane dogs. Shoutout to @American Airlines for making our move to Brooklyn a piece of cake though! (Yes I bought 3 seats for us on the plane) #greatdane #dog #gay #fyp #tiktok #newyork #brooklyn #doggo

♬ Funny Background – Stefani

Az utasokat sokkolta

Mint segítő, az óriási kutya gazdájával tarthatott a repülőn – ezzel nem kis meglepetést, sőt némi riadalmat okozva a fedélzeten. Ám az emberek többsége a kezdeti sokkból felocsúdva igencsak megörült a nem mindennapi útitársnak.

Volt, aki kijelentette, hogy kártérítést követel, amiért a korábbi utazása során nélkülöznie kellett egy hasonló jószág társaságát. Más sajnálkozott, amiért nem mellé szólt a jegye a nagy kutyusnak.

Népszerű négylábú

Darwin a közösségi médiát már rég meghódította. A légi kalandjáról készült felvételek is igen népszerűek. Mint látható, az okos kutya nagyon jól viselkedett a repülőn, szépen elfoglalta a helyét helyeit, illemtudóan élvezve a kilátást, egy kis kitérővel a pilótafülkébe. Igen, oda is bekukkanthatott!

Íme az utazás során készült felvétel:

@gibbon1215

Wanted to share a few more videos of Darwin showing how tight it was for her on the floor, hence why I asked if she could come on the seats. The last video is her on the seats just looking up (not howling) with sound. #greatdane #tiktok #dog #fyp

♬ original sound – Gibbon

Mint gazdája elmesélte, gondolt arra, hogy a mérete miatt nem a fedélzeten, hanem a csomagtérben reptesse kedvencét, ám legnagyobb meglepetésére Darwin valamennyi szállítóketrechez túl nagynak bizonyult. Azonban mivel segítőkutya, így nem volt probléma a fedélzeti szállítással.

Így repülhetsz te is kedvenceddel

Mint korábban részletesen írtunk róla, ahhoz, hogy kutyáddal repülhess, az egyrészt légitársaság-függő. Másrészt be kell tartanod számos előírást. Emellett kedvenced mérete dönti el, hol foglalhat helyet a gépen. A minden szükséges dokumentummal rendelkező kisebb ebek az utastérben, míg a nagyobb jószágok a csomagok között szelhetik át a levegőt.

Ha szeretnél részletesebben utazni a kutyás repülés mikéntjéről, EBBEN a cikkünkben minden fontos kérdésedre választ találsz!

crohn-betegség nagytestű kutya német dog repülés kutyával repülő segítőkutya utazás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink