hirdetés

Ez az óriási kutya lett a repülő sztárja: még a pilótával is szelfizett

Szénási Szimonetta

2023. május 30 - Kép: ritchiethepyr/TikTok

A hatalmas ebet mindenki a szívébe zárta a fedélzeten, ami nem is csoda, hiszen a róla készült felvétel alapján nagyon jó fej négylábú.

hirdetés

A kutya pillanatok alatt a repülő sztárja lett, kedvességével és közvetlenségével az utasokat és a személyzetet is elbűvölte. Szerencsésnek mondhatja magát, ugyanis nem minden légitársaság engedélyezi az ekkora jószágok fedélzeti szállítását.

@ritchiethepyr

Will you?? ❤️ #viralvideosofficial #viraltiktok #viraldog #viralpetiktok #ritchiethepyr

♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

A pilótát is üdvözölte

Az utasok közül többen meglepődtek a hatalmas eb láttán, ám aggodalomra egy percig sem volt okuk, ugyanis egy módfelett jólnevelt jószág lett az útitársuk a Ritchie nevű pireneusi hegyikutya személyében. Aki amellett, hogy köszöntötte az utasokat, majd a légiutaskísérőket, még a pilótafülkébe is besétált egy rövid üdvözlésre.

Mint az alábbi videón láthatod, a pilótát is váratlanul érte a látogatás, ám nagyon örült a blökinek, s amint lehetősége nyílt rá, fel is pattant, hogy jobban összebarátkozhassanak. A kutyus még a pilótasapkát is felpróbálhatta!

@lovimals

Guy on the left was not happy 😅 (@Ritchie) #dogtok #dogsoftiktok #dogs #doglover #cutedog #flyingdog #pyrenees #bigdogsoftiktok #bigdog

♬ original sound – Lovimals

A fajta képviselői méretük miatt meghökkentő, egyben tiszteletet parancsoló külsejük ellenére remek társak, ahogy azt Ritchie-ről is láthatjuk a közösségi oldalán megosztott felvételeken. Például ezen olyan, mint egy bújós öleb:

@ritchiethepyr

Yeah right👀🤣 #ritchiethepyr

♬ original sound – Ritchie

Kutya a repülőn: ezek a vonatkozó szabályok

Ha tervezed, hogy kedvenceddel szintén a repülős utazást választod, akkor fontos, hogy tisztában legyél az alábbiakkal! Ahogy korábban írtunk már róla, a legtöbb légitársaság engedélyezi a kutyák reptetését, ám az erre vonatkozó szabályok eltérőek lehetnek. Emiatt az első teendőd, hogy tájékozódj az adott társaság honlapján, vagy az információs vonalon!

  • Általában a segítőkutyák, valamint a kistestű ebek utazhatnak a fedélzeten – utóbbiak többnyire kennelben –, a nagyobb testű állatok pedig a repülő csomagterében foglalhatnak helyet, szintén ketrecbe zárva.
  • Az utazás feltétele az oltások megléte, továbbá az útlevél. Utóbbinak kiállítását a veszettség elleni védőoltás meglétéhez kötik. Emellett elengedhetetlen az is, hogy az állatorvos egy átfogó állapotfelmérést csináljon, hogy megbizonyosodj róla, kedvenced teljesen egészséges, és nem okoz majd neki problémát a repülés.
  • Ettől függetlenül sok kutya nyugtalan lesz az utazás miatt, így lehet, hogy szüksége lesz valamilyen nyugtatószerre az út előtt. Erről is az orvossal tudsz egyeztetni.
  • Ha kutyád felmehet veled az utastérbe, akkor feltétlenül gondoskodnod kell elegendő ivóvízről a számára. Az állatorvosok azt ajánlják, hogy indulás előtt négy órával már ne kapjon enni a kutya, nehogy felkavarodjon a gyomra útközben. Olyat pedig semmiképp se adj neki az út előtt, amit korábban még sose fogyasztott, nehogy kellemetlenség érjen titeket a fedélzeten. Az étkezésre vonatkozó szabályok mind a csomagtérben, mind a fedélzeten utazó ebekre érvényesek!
  • Mivel előfordul, hogy az állatnak ürítenie kell, ilyen helyzetekben jó szolgálatot tesz a leteríthető kutyapelus, amit a ketrecébe terítesz.
  • A kényelemérzetet növeli egy puha párna vagy kisebb pléd, ajánlott ezekkel komfortosabbá tenni a kennelt.
  • Biztonsági okokból legyen a kutyád nyakörvén biléta a neveddel és a telefonszámoddal, hogy probléma esetén tudjanak értesíteni. A ketrecen pedig kerüljön jól látható helyre „Live Animal” (élő állat) felirat, továbbá a neved, a címed és az elérhetőséged.
kutya a repülőn kutya utazása repülőn nagytestű kutya nagytestű kutyák pireneusi hegyikutya repülőtér kutya utazás utazás kutyával

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink