hirdetés

A kutyák világnapját ünnepeljük

Gerhát Petra

2023. augusztus 26 - Képek forrása: AÉK, Getty Images Hungary

Nem is gondolnánk, hogy nem egészen húsz éve létezik a kutyáknak is nemzetközi ünnepe. Vajon miért feledkeztünk meg leghűségesebb barátainkról?

hirdetés

A kutyák világnapjának ötletét Colleen Paige író, környezetvédő, kutyakiképző, állatvédőnek köszönhetjük, aki augusztus 26-át jelölte ki ünnepnapként. Ezen a napon fogadta ugyanis örökbe saját kis kedvencét családjuk Colleen 10 éves korában.

Minden kutya ünnepe

Sheltie, az író gyerekkori barátja inspirálta a kutya-világnap megalkotásában, mely az első, 2004-es ünnepet követően mára tényleg világszerte megrendezett eseménnyé vált.

A világnap minden, a Földön élő kutya ünnepévé vált, legyen szó családban élők, menhelyen árválkodók vagy vadon, netán az utcán tengődő négylábúakról. Ilyenkor a menhelyek világszerte örökbefogadási és támogatói akciókkal készülnek, hogy egy kicsit meghálálják azt a kedvességet, ragaszkodást, segítséget, amit az emberiség a története során a kutyáktól kapott.

Te így segíthetsz

A hazai menhelyek is tele vannak gazdátlan ebekkel. Ha valaha kutyust vinnénk haza, jusson eszünkbe az örökbefogadást lehetősége, ha pedig ismerőseikről tudjuk, hogy kutyát szeretnének, juttassuk eszükbe ezt a lehetőséget.

A menhelyi kutyusokat erőn felül támogatják a hazai állatmentő alapítványok munkatársai. Ilyenkor nyáron, akár egyszer, akár rendszeresen lemondhatunk javukra egy fagyizásról, az árával közvetlenül támogatva őket.

Gondoljunk rájuk, ha vásárolunk, egy-egy plusz csomag kutyatáppal, játékkal, vitaminnal is segíthetjük őket.

Ha anyagilag megtehetjük, fogadjunk örökbe jelképesen egy-egy bundást és havi rendszerességgel járuljunk hozzá a kiadásaihoz.

Segítsünk jelenlétünkkel! Sétáltassunk, foglalkoztassuk a kutyusokat akár családilag meglátogatva egy-egy alkalommal az erre igényt tartó kutyaotthonokat. Ez ahhoz is kiváló gyakorlási lehetőség, ha tervezzük, hogy gazdivá válunk.

Az én kutyám szerkesztőségének állandó kis vendége, Gupta, a fotósunk kutyája

állatmenhely önkéntes munka budapest állatmentés kutya örökbefogadás kutyás világnap

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!