hirdetés

A család kutyái mentették meg az erdőben eltűnt 2 évest

Szénási Szimonetta

2023. október 4 - Képek: Getty Images Hungary

Hála a két kutyának, épségben találták meg a mindössze kétéves kislányt, akit a család és a rendőség is nagy erőkkel keresett.

hirdetés

Óriási riadalmat okozott az a kislány, akinek michigani otthonából veszett nyoma. Thea Chase több órát volt távol – számol be róla a People. A hatóságok is meglepődtek, milyen szokatlan helyzetben találták meg az eltűnt 2 évest.

A hatóságok keresőkutyákat és drónokat is bevetettek.

Felváltva kiabálták a kislány és a kutyák nevét

A gyermek eltűnését az édesanyja fedezte fel, aki ezt követően tűvé tette a házat és az udvart, ám a kis Thea nem volt sehol. Mint mondta, a másodperc tört része elég volt, és már nem volt a közelében.

Azonnal szólt a családtagoknak és a barátoknak, majd értesítették a rendőrséget, és megindult a szervezett keresés. Ráadásul a család két kutyájának is nyoma veszett, így felváltva kiabálták a kislány és az ebek nevét, várva, hogy valamelyikőjük reagál. Ám nem jártak sikerrel.

A család két kutyája, egy cocker spániel és egy rottweiler is eltűntek a házból.

Sűrű erdő és mocsár nehezítette a keresést

A ház mellett egy sűrűn benőtt erdős rész, a fák között pedig egy mocsaras terület található, ami csak tovább növelte a pánikot. Életveszélyes terep pláne egy éppen csak totyogónak. A keresés teljes erővel folyt, mentőkutyákat és drónokat is bevetettek. A hatóságok mellett civil önkéntesek is a kislány nyomába eredtek. Végül egy helyi lakos volt az, aki megtalálta a csöppséget.

A kutyusán aludt

A megmentő terepjáróval járta az erdőt, amikor felfedezte a kislányt az otthonától mintegy 5 kilométerre. Thea addigra már elaludt, ám nem akárhogy: fejét a kisebbik kutyájuknak – aki egy cocker spániel – a hátán nyugtatva, mintegy párnaként használva a négylábút.

A spániel hagyta, hogy a kislány rajta aludjon.

A másik eb, a család rottweilere pedig mellett ült, éberen őrizve kis gazdáját.

A gyermeket azonnal megvizsgálta a helyszínen levő mentőcsapat, akik szerencsére teljesen egészségesnek találták a kicsit.

A rottweiler őrködött a kis Thea felett.

Nem ez volt az első eset

Feltételezésünk szerint az történt, hogy a kislány elindult otthonról, amit a kutyák észrevettek, és követték az erdőbe. Ott pedig már nem hagyták magára, így garantálva a biztonságát. Minden bizonnyal próbáltak ugatással jelet adni, ám előfordulhat, hogy a sűrűn nőtt erdőben, vagy a kutatással járó zajok miatt nem hallották meg őket.

Nemrégiben hasonló eset történt a Louisiana állambeli Folsomban , ahol a 7 éves Abigail és 4 éves húga, Cecilia tűntek el. Szerencsére őket is hamar megtalálták, amiben szintén része volt a család kedvencének – ám kiderült, hogy az eltűnésben is! A lányok ugyanis a négylábút követték az erdőbe, ahonnan már nem találtak haza. Az eb azonban addig őrizte őket, míg megérkezett a segítség.

A kutyák ösztönösen védelmezik a gyerekeket.

Okosak és gondoskodóak

A történetek tanulságaképp levonhatjuk, hogy a kutyák roppant eszesek, és képesek felismerni a veszélyes szituációkat. Emellett kiemelten védelmezik családjuk legvédtelenebb tagjait, a gyerekeket.

Ezt pedig a tudomány is igazolja: az ezirányú vizsgálatok megerősítették, hogy négylábú társaink nemcsak hűségesek, de ösztöneiktől vezérelve különleges bánásmódban részesítik az embergyerekeket, felismerve, hogy ők még inkább rászorulnak a védelemre, valamint elnézőbbek is velük szemben. Erről saját tapasztalatunk is van, amiről EBBEN a cikkben meséltünk.

(a cikkben látható minden kép illusztráció)

amerikai cocker spániel eltűnt eltűnt kutya gyerek keresőkutya kutya és gyerekek rottweiler

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink