hirdetés

Igazi kutyás vagy? És megvetted már a jegyed a DOGZ konferenciára?

Ványik Dóra

2023. szeptember 20 - Képek: Az Én Kutyám ; Getty Images Hungary

Három szekció, tucatnyi izgalmas téma, a szakma legjobb előadói. Mindez a DOGZ konferencián, október 28-án az Europa Event Centerben.

hirdetés

Aki imádja a kutyákat, ott a helye a DOGZ konferencián, hiszen nemcsak a tiltott fajták jövőjéről lesz szó, de a magyar fajtákról és a városi kutyákról is. A jegyed pedig nemcsak arra jogosít fel, hogy részt vegyél az előadásokon és meghallgasd a heves vitákat ígérő kerekasztalbeszélgetéseket, de teljes ellátást is tartalmaz.

 

A kutyás konferencia, ahol találkozik a szakma krémje

A kihagyhatatlan kutyás konferencia

Ha már megvetted a jegyed, nem kell azon gondolkodnod, hogy hol fogsz ebédelni.

Már érkezéskor kávéval, süteménnyel és üdítővel várunk, a nap folyamán pedig folyamatosan nyitva lesz svédasztalos büfénk, ahol korlátlanul fogyaszthatsz.

Tehát éhes és szomjas biztosan nem leszel, a tudásszomj viszont kötelező, hiszen többek között Csányi Vilmos, Dr. Jakkel Tamás és Árkossy Beatrix előadásait is meghallgathatod.

A fajtatiltás sem tabu

Az Európai Unióban számos országban találkozhatunk egy vagy több kutyafajtára vonatkozó regulációval. Erre tökéletes példa Dánia, ahol a májusi Európa Kutyakiállítást tartották. Az országban nem megengedett, FCI által mégis regisztrált fajtáknak (szám szerint tíznek) külön kiállítást rendeztek, ami Magyarországon kapott helyet. A téma tehát kétségtelenül aktuális, és a mai társadalomban elég megosztó, így mindenféleképpen érdekes előadásoknak lehetünk szemtanúi a DOGZ konferencián.

A magyar fajták jövőjének biztosítása nemzeti érdek

Az elmúlt évek során nyilvánvalóvá vált, hogy a tradicionális hazai kutyafajták egyre inkább visszakényszerülhetnek eredeti szerepükbe. A nagyragadozók jelenléte általánossá vált a Kárpát-medencében. A vadmacskák és hiúzok mellett elszaporodó aranysakálok, farkasok és barna medvék a hagyományos állattartásra is egyre nagyobb veszélyt jelentenek. A pásztor- és terelőkutyáknak immár nem csak koordinálniuk kell a rájuk bízott állatokat, hanem védelmezni is. A régi-új feladatok ihlették konferenciánk második szekcióját, mely a Nagyragadozók, magyar kutyafajták címet viseli.

A városi kutyákról sem feledkeztünk meg

A kutyák száma hazánkban meghaladja már a 3 milliót is, ami azt jelenti, hogy minden második háztartás kutyatartó. Több felmérésből kiderül, hogy kedvenceinket abszolút családtagnak tekintjük, ám az is látszik, hogy a lelkesedésünk és jó szándékunk ellenére több területen is érdemes bővíteni az ismereteinket és tudásunkat. A konferencia remek lehetőséget nyújt egy laikus, átlagos kutyásnak is a fejlődésre és új, hasznos ismeretanyag megszerzésésre.

A konferencia kiváló lehetőséget nyújt, hogy a kutyás szakemberek, tenyésztők és kutyatartók eszmét cseréljenek, megtudják a legfrissebb információkat és persze találkozzanak hasonló érdeklődésű civilekkel és több, mint 40 válogatott szakemberrel.

A parkolás ingyenes az Europa Event Center parkolójában, a helyszín pedig akadálymentes.

 

A konferenciáról további részleteket a DOGZ honlapján olvashatsz. A jegyeket Early Bird kedvezménnyel (40%) már csak szeptember 29-ig vásárolhatod meg. A konferencia területén ingyenes a parkolás és egész nap biztosított a svédasztalos ellátás, amely természetesen benne van a jegyárban. Nagy szeretettel várunk!

 

dogz konferencia jegyvásárlás teljes ellátás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!