hirdetés

Engedélyezték a kutyás szülést: kedvence kísérte kórházba a kismamát

Szénási Szimonetta

2023. július 8 - Kép: Birmingham Live/ Facebook

Nagyon komoly oka volt, amiért az asszony engedélyt kapott, hogy kutyája is jelen legyen kisbabája születésénél. Így zajlott az esemény.

hirdetés

Eddig példátlan módon engedélyezték a kutyás szülést egy angliai kórházban. Ez annyit tesz, hogy az apás szüléshez hasonlóan a várandós hölgy a kutyáját vihette magával a szülőszobára. Hogy miért volt erre szükség, annak nyomós oka van: a 33 éves Amee Tomkin autista, és kizárólag segítőkutyája társaságában érzi biztonságban magát. Így egészségügyi szempontból is indokolt volt a döntés.

Az ultrahangokon is jelen volt

A Belle nevű, kétéves staffordshire bullterrier másfél éve van gazdája mellett mint segítőkutya. Mindenhova elkíséri a nőt, legyen szó bevásárlásról, banki ügyintézésről vagy egy város sétáról. Ameee Tomkin amellett, hogy autista, szorongással ás pánikbetegséggel is küzd, társa pedig óriási segítség számára abban, hogy megőrizze a nyugalmát a hétköznapi és a váratlan helyzetekben egyaránt.

Miután kiderült, hogy a 12 év meddőségi kezelés sikerre vezetett, s az asszony terhes, egyértelmű volt, hogy életének ezt a fontos időszakát is szeretné megosztani négylábú társával. Akire nagy szüksége is volt az ismeretlen élethelyzetben.

Belle észleli a pánikroham tüneteit, és olyankor a segítségemre siet. Például segít megtalálni a kijáratot a zsúfolt helyeken. Megnyomja a gombot a liftben, sőt még a bankkártyámat is a géphez tartja fizetésnél. Nélküle túlságosan aggódom, hogy egyáltalán elhagyjam a házat. Minden áldott nap otthon maradnék. A terhesség alatt is valamennyi találkozóra eljött velem, és ez megnyugtatott

– avatott be kapcsolatuk milyenségébe a gazda.

A kutya olyan jól viselkedett a szülésznői látogatások, valamint az ultrahangok alkalmával, hogy a kórháztól megkapta az engedélyt a belépésre.

Együtt pillantották meg a bébit

Így végül a kismamát Belle kísérte be a kórházba. Megengedték, hogy ott aludjon gazdája mellett a kórházi ágyon, ahol az orrát folyton az édesanya pocakja mellett nyugtatta. „Olyan volt, mintha ellenőrizte volna a kisbaba szívverését” – mondta Amee.

Kutyája egészen addig vele volt, míg az asszonyt betolták a műtőbe, ahol császármetszéssel hozta világra gyermekét. Megható módon négylábúja volt az is, aki elkísérte az újszülöttjével való első találkozásra.

A kisfiú az Olly nevet kapta, és már az első pillanatban elnyerte Belle tetszését, aki szemrevételezte, majd finoman meg is szagolgatta a picit.

„Amint meglátta Olly-t, gyengéden megszagolta, majd adott egy kis nyalást az arcára, hogy üdvözölje őt… Azóta pedig el sem mozdul mellőle” – mesélte az anyuka.

A szülést követően a család külön szobát kapott, ahova természetesen Belle is bebocsátást nyert.

autista-segítő kutyák autizmus kutya és kisbaba kutya kisbaba mellett kutya terhesség segítőkutya staffordshire bullterrier terhes nő újszülött kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink