hirdetés

A féltékeny kutyából lett a legjobb bébiszitter: pelenkázni is segíti az ikreket

Szénási Szimonetta

2023. április 5 - Kép: YouTube

Sok pár félelme, hogy kedvencük nem fogadja majd el leendő gyermeküket. Így voltak ezzel annak a labradornak a gazdái is, akik ráadásul ikreket vártak. A kapcsolat valóban különösen alakult a kutya és a kicsik között.

hirdetés

Lucy, a hatéves csokoládészínű labrador keverék volt gazdái, Joshua és Kelly Rheaume szeme fénye. Egyetlen kedvencként élvezte az osztatlan figyelmet, a rengeteg törődést és a végtelen, csak rá ömlő szeretetet. Ám ez az eb számára idilli állapot egyszer csak véget ért: a párnak ikrei születtek.

@uhohtwins

6 week update: dog helps twin newborns #christmas #fyp #fypシ #foryou #foryoupage #foryourpage #love #dog #funny #cute #beautiful #animals #dogsoftiktok #family #twins #girls #uhohtwins #lucygoosethedog #happy #baby #newborn #amazing

♬ original sound – iconic films

Négylábú koszorúslány

Egy kisbaba érkezése óriási öröm egy család életében, ám rengeteg változással és bizonytalansággal jár, pláne, ha első gyermekről van szó. Ezt az izgalmat tovább fokozza, ha ráadásul egy ikerpár aranyozza be a szülők életét. A kutyások számára pedig van egy további izgalmi faktor, mégpedig az, miként fog a négylábú reagálni az apró, hangos, rengeteg törődést igénylő jövevényre.

A kanadai Rheaume házaspárban is számtalan kérdés merült fel a várandósság alatt mindezekkel kapcsolatban. Izgultak, szeretett kedvencük, Lucy hogyan fogadja majd a piciket. A labradort féléves korában fogadták örökbe, és azóta különleges szerepet töltött be az életükben. Olyannyira, hogy ő volt a koszorúslány az esküvőjükön, és nem volt olyan program, ahova nem vitték magukkal az ebet. Ha valahol pedig nem láttak szívesen négylábúakat, inkább lemondták a meghívást. Mindennek fényében érthető, hogy aggódtak, nem lesz-e féltékeny Lucy a kisbabákra.

@uhohtwins

This is Lucy’s story ❤️🐶 #fyp #fypシ #foryou #foryoupage #love #beautiful #dog #babies #viral #bestfriend #family

♬ Almost Idyllic – Sleeping At Last

Féltékenység a köbön

A félelmük sajnos beigazolódott, a féltékeny kutya kezdetben egyáltalán nem örült a két új családtagnak, Lilynek és Lennonnak. Amikor a szülők hazahozták a két kis csomagot, Lucy szemmel láthatóan kiborult. Ám a szerető gazdák hamar rájöttek a megoldásra, ami nem más volt, mint a szeretet.

A türelem és az odafigyelés ugyanis ebben a helyzetben is segít. Egy háziállat számára mindig nehéz, ha változás áll be az életében. Egy csecsemő – vagy jelen esetben kettő – pedig fenekestül felforgatja az addig megszokott rendet, minden téren. Ráadásul a szeretett gazda figyelme is megoszlik az utód és a kedvenc között, amit az utóbbi többnyire nehezen fogad. Mindezek miatt nagyon fontos, hogy a gazda időben elkezdje felkészíteni kutyáját az új élethelyzetre.

Mit tehetsz?

A pelenkázásban is segít

Lucy a kezdeti féltékenység után hamar megtalálta a hangot az ikrekkel, hála gazdái okos hozzáállásának. Mindössze három-négy nap kellett, és a kezdeti ellenérzést mintha elfújták volna! Helyette Lucyból mindig résen levő, odaadó bébiszitter lett, aki, ha tehetné, folyton a gyerekek mellett lenne.

Amikor egyértelművé vált, hogy Lucy már teljesen rendben van a lányokkal, a legcsodásabb pillanat volt a számunkra!

fogalmazott Joshua, aki folyamatosan dokumentálja, majd a közösségi oldalán meg is osztja kedvence és gyermekei közös kalandjait.

Lucy olyannyira belejött a babázásba, hogy akár a pelenkázásnál is segédkezik, ügyesen adogatva a tiszta pelust. Emellett állandóan ölelgeti az ikreket. Az ezekről a megható pillanatokról készült felvételekért pedig rajonganak a nézők.

@uhohtwins

As we enter a new year, we wish you all the best ahead ❤️ Lucy helps mama with story time! @twinzpillow @obrheaume #fyp #fypシ #foryou #foryoupage #foryourpage #love #2023 #beautiful #dog #dogsofttiktok #viral #trending #beautiful #cute #newyear #baby #twins #newborn #uhohtwins #lucygoosethedog

♬ Better Together – Jack Johnson

Viszonzott szeretet

Bár az ikrek még nagyon picik, az édesapa elmondása szerint már készült néhány olyan videó, amin olyan, mintha tudatosan simogatnák Lucyt. Viszont az már teljesen biztos, hogy imádják, ha a kutya a közelükben van. Olyankor le sem veszik a tekintetüket a körülöttük ténykedő labradorról, akivel minden bizonnyal a legjobb barátok lesznek – ahogy erre már számos példa van a kutyával felnövő gyerekek körében.

család féltékeny kutya féltékenység gyerek ikrek kuty aés ember kutya és az ikrek kutya és ember kapcsolata kutya és gazda kutya és gyerek kutya és gyerekek kutya összeszoktatása labrador labrador retriever összeszoktatás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink