hirdetés

Magadra tetováltatnád a kutyádat? Ezek után te is elgondolkozol rajta!

Vermes Nikolett

2023. június 18 - Fotó: Pinterest, Inked.hu

Vannak, akik a kutyájukról készült fotót állítják be háttérképnek, mások bekeretezik kedvencük képét. A fanatikus gazdik pedig magukra tetováltatják hűséges társukat. Egy tetováló művész mesélt kutyás munkáiról.

hirdetés

Azt mondják, hogy aki egyszer tetováltatott, az biztosan újra tű alá fekszik – csupán idő kérdése. Így vannak ezzel azok a kutyatartók is, akiknek már korábban volt tetoválásuk. Sziklai Pál tetováló művész vendégei között sok a visszatérő kuncsaft, közöttük állatbarátok és lelkes gazdik is, akik boldogan viselik magukon kedvencük képmását, így nem ritka, hogy kutyás tetoválás születik a keze alatt.

Művészi kutyás tetoválások

Az igazán elszánt kutyások képesek egy egész testrészt befedni, legyen szó hasról, lábról vagy karról.

„Hogy mennyire fáj egy tetoválás? Ez függ attól, hogy milyen testrészen készül. Vannak helyek, amelyek sokkal fájdalmasabbak, mint más részek, például, ahol vékonyabb a bőr. Illetve attól is függ, hogy milyen tűt és technikát használ éppen a tetováló mester, nekem a kontúrozás mindig jobban fájt, mint a satírozás. Végül ne feledjük a minta nagyságát és részletességét, az elkészítési idő is befolyásolja a fájdalom mértékét. Mindent összevetve a tetoválás mindenki számára más és más erősségű fájdalmat okoz. Nem vagyunk egyformák”

– tudjuk meg a Hedonism művésznéven tetováló szakembertől.

Miniatűr kedvencek

Mint kiderül, ma elsősorban a kisebb, egyszerűbb tetoválásokat választják a vendégek. A példa azt mutatja, hogy aki egyszer egy ilyen alkotást magára tetováltat, az hamarosan újabb mintát fog kérni. A kisebb tetoválások remek belépők ebbe a művészi világba. Az alábbi képek nemzetközi tetováló művészek munkái.

A kutyás tetoválás nem megy ki a divatból

„A leggyakoribb eset, hogy egy tetoválással akarnak emlékezni a kutyára, ezért kérik, hogy tetováljam rájuk kedvencüket.”

Az ember mindig szívesen gondol leghűségesebb társára. Egy kutya sosem hagy el, ezért is olyan népszerű a gazdik körében, hogy szimbolikusan jelzik: ők is örökké szeretni fogják kedvencüket.

gazdi szereti a kutyát kutya szeretet kutya szeretet kimutatása

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!