hirdetés

Megválasztották a britek legcsúnyább kutyáját: Peggy különleges nyereményt kapott

Szénási Szimonetta

2023. március 15 - Képek: YouTube

A gazdája szerint kívül-belül gyönyörű Peggyt választották meg Nagy-Britannia legcsúnyább kutyájának. Íme a különleges külsejű eb!

hirdetés

Nem éppen hízelgő, ha egy négylábúra azt mondják, ő a valaha látott legcsúnyább kutya. Hát még ha ezt a címet hivatalosan is odaítélik egy jószágnak. Ám a britek legrondábbnak választott kutyáját, Peggyt szemmel láthatóan nem zavarja a kétes értékű elismerés. Ugyanígy gazdája sem háborodott fel az ítéleten, sőt nagyon frappánsan reagálta le kedvence minősítését.

Kép: YouTube

Külcsín és belbecs

Peggy négyéves és feltehetően egy mopsz keverék. Külsejét tekintve pedig valóban van benne egy jó nagy adag mókásság. A ronda vagy csúnya jelzőket nem használnánk, már csak azért sem, mert meglátásunk szerint igencsak szubjektív, hogy kinek mi tetszik. Másrészt egy kutya értéke abszolút nem a külsőségektől függ. Ráadásul azt, hogy a különböző fajták keveredéséből milyen küllemű jószág születik, nehéz előre megmondani, még akkor is, ha szánt szándékkal pároztatják a szülőket. Amikor pedig csak a hirtelen fellángoló szerelem gyümölcse egy-egy különleges vagy némiképp meghökkentő négylábú, ott aztán tényleg csak a természetet lehetne felelősségre vonni (illetve a gazdákat az elmaradt ivartalanítás miatt.)

Szerencsére Peggy gazdája, Holly Middleton is hasonlóképp vélekedik a nemrégiben elnyert címről, így hiába lett kedvencéből hivatalosan is a britek legcsúnyább kutyája, számára ő kívül-belül egyaránt gyönyörű. És ez így van rendjén! Emellett elmondta, hogy ha valaki megjegyzést is tesz Peggyre, esetleg csúnyácskának találja, azt mindig viccesen mondja. Szerencsére még sosem találkoztak bántó kritikával.

Az alábbi felvétel is bizonyítja, hogy Peggy valóban imádnivaló:

Családtag

A hölgy elmesélte az első találkozásuk történetét is. A hatalmas barna szemű kutya, aki feje tetején meredező fehér szőrszálaival és féloldalasan kilógó nyelvével nagyon megható látványt nyújtott. Holly szíve azonnal meg is esett rajta, mint elmondta, nagyon megsajnálta, ahogy ott gubbasztott. A gazda azóta teljes értékű családtagként tekint Peggyre, sőt ahogy fogalmazott, olyan, mintha a lánya lenne.

Peggy gazdájával, Holly Middletonnal./Kép: YouTube

Kényeztetés felsőfokon

A győzelemért Peggy nyereménye egy kényeztető kezelés, majd ezt követően egy profi fotózás volt. A szépségápolási rituáléra egy Beverleyben működő szalonban került sor. A szalon vezetője, Sam Burton szerint a kis keverék nagyon aranyos a maga módján. A teljeskörű szolgáltatás után gazdája szerint Peggy sokkal puhább, bolyhosabb és illatosabb lett, ám egyéb adottságai nem változtak. Ám ő ezt cseppet sem bánta, hiszen, mint idéztük, szerinte kutyája mindenhogyan nagyszerű.

Meglepő hasonlóság

Külön érdekesség, hogy Peggy szinte megtévesztésig hasonlít egy másik címbirtokosra, név szerint Mr. Happy Facere, azaz Boldog Arcú úrra. Őt 2022-ben választották meg egyenesen a világ legcsúnyább ebének.

A kínai meztelen kutya és csivava keverék uraságnak sajnos igen nehéz sorsa volt, de szerencsére örökbefogadói mindent megtesznek azért, hogy kárpótolják. A verseny értelme részint ebben is keresendő: felhívni a figyelmet a keverék, külsejük miatt gyakran hátrányból vagy egyenesen rossz helyzetből induló kutyák helyzetére.

a világ legcsúnyább kutyája csúnya kutya keverék keverék kutya kutya és ember kutya és ember kapcsolata kutya és gazda kutyakozmetikus kutyaversenyek mopsz verseny

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink