hirdetés

2024-ben is megválasztották a világ legcsúnyább kutyáját

Király Barbara

2024. június 28 - Kép: Getty Images Hungary

Ahogy minden évben, idén is megválasztották a világ legcsúnyább kutyáját. Ismerd meg Wild Thangot, aki ötödjére indult a versenyen, és most győzni is tudott.

hirdetés

A kaliforniai Petalumában közel 50 éve rendezik meg a világ legcsúnyább kutyája versenyt. Azokat a tökéletlenségeket ünneplik, amelyek minden kutyát különlegessé és egyedivé tesznek. 2024-ben 9 kutya versengett a címért. Az oregoni Coos Bayből származó Wild Thang már ötször indult a megmérettetésen, de ez az első győzelme.

Igazán különleges kutyák kerültek az első három helyre

Wild Thang a már említett első helyezett, egyedi megjelenése egy betegségnek köszönhető, ami 10 hetes korában alakult ki nála. A betegség megakadályozta fogai növekedését, emiatt nyelvét nem tudja a szájában tartani. Az egyik lábában pedig izomgyengeség alakult ki. A győzelemmel Wild Thang és gazdája 5000 dollárral lettek gazdagabbak.

A második helyezett Róma lett, egy 14 éves kerekesszékes mopsz, aki 3000 dollárral jutalmazta meg gazdáját. Ez volt első nevezése a versenyre. A People’s Choice Awardot, ahol a nézők szavazhattak kedvenceikre, szintén Róma zsebelte be.

A harmadik helyezett pedig egy hasonló korú kutya lett, aki szintén először mérette meg magát ezen az eseményen. Daisyt 2 éves korában mentették meg az utcáról, aki addigra már elveszítette a látását, a bundáját és a fogait is. Indultak még a versenyen többek között csivava keverékek, kínai meztelen keverékek és mopsz keverékek is.

A versenyen indult kutyusok képét ide kattintva tudod megtekinteni.

Miért jött létre a világ legcsúnyább kutyája verseny?

A szervezők az idei évben azt szerették volna, ha az örökbefogadás fontosságáról szól a megmérettetés. Nem győzik hangsúlyozni, hogy ez a verseny nem azért kerül megrendezésre, hogy gúnyt űzzenek az esetleg betegségekkel küzdő, csúnya kutyákból. Csak szeretnék, ha néhány csodálatos karakteren keresztül be tudnák mutatni a világnak, hogy minden kutya gyönyörű.
Az idei zsűri tagjai között volt Gadi Schwartz, az NBC News tudósítója, Linda Witong Abrahm emberi jogi aktivista és Fiona Ma, Kalifornia 34. kincstárnoka.

A 2023-as versenyt Scooter, a 7 éves kínai meztelen kutya nyerte meg. Ebben a cikkünkben el tudod olvasni történetét.

a világ legcsúnyább kutyája csúnya kutya keverék mentett kutya mopsz örökbefogadás verseny

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!