hirdetés

Tudod, hogy mi a különbség a kutyaszitter és a sétáltató között? Íme a legfontosabb eltérések

Ferenczi Deborah

2021. december 31

Gondolkodtál már azon, hogy felbérelj kutyaszittert vagy esetleg sétáltatót? Ha még nem vetted számításba ezt az alternatívát, érdemes elgondolkodnod rajta, ugyanis nagyon hasznos lehet abban az esetben, ha kevés szabadidőd van.

hirdetés

Annyi bizonyos, hogy nagyon nagy segítség egy kutyaszitter vagy éppen egy kutyasétáltató munkája. Ellenben nagyon sokan nincsenek azzal tisztában, hogy pontosan melyik szolgáltatás mit is takar. Az alábbiakban erre keressük a választ.

A kutyaszitter feladatai

A kutyaszitter extra társaságot nyújt kutyádnak és gondoskodik különleges igényeiről: eteti, itatja, ellátja, játszik vele. Nem csupán megsétáltatja kedvencedet, de folyamatosan felügyel rá munkaideje alatt. Ez alapjáraton úgy működik, hogy a gazdi elviszi reggel a kutyát, és este pedig elmegy érte a szitterhez, aki vagy egyedül dolgozik, vagy kutyanapköziben. Fontos tudni, hogy a napközi egy megőrző, ahol a helytől függően tarthatnak foglalkozásokat is, de sok esetben csak felügyeletet biztosítanak és hagyják a kutyusokat szabadon játszani. A prémium kutyaszitterek sétáltatják a kutyusokat napközben, vagy épp azzal vannak elfoglalva, hogy kedvenced igényeire szabva találjanak ki játékokat, elfoglaltságokat. Természetesen arra is van lehetőség, hogy a kutyaszitter a te otthonodban vigyázzon kutyádra, nem muszáj ehhez napközibe vinni. Ám a társaságigényes ebek lehet, hogy jobban örülnek, ha fajtársaikkal is játszhatnak.

A kutyasétáltató

A kutyasétáltató nem egész napos megőrzést vállal, hanem szimplán csak több kutya sétáltatására van specializálva. Az ugyan megegyezéstől függ, hogy hányszor viszi a kutyát sétáltni, de azt fontos tudni, hogy ez minden egyes esetben csak pár órát takar, nem teljes napos megőrzést. A feladata kizárólag a sétáltatásra koncentrálódik, így hacsak külön meg nem kéred, nem fogja megetetni a kutyát vagy játszani vele. A kutyasétáltató akkor ideális döntés, ha mondjuk bizonyos napokon tovább tart a munkaidőd és egyszerűen nem tudod megoldani azt, hogy aznap te vidd le sétálni a kutyádat. Ilyenkor akár előre is le lehet fixálni bizonyos napokat, amikor szükség lehet erre a szolgáltatásra.

Mit tegyél, ha hosszabb időre kell megőrzés?

Ilyen esetben egyértelműen a kutyapanzió jöhet szóba, hiszen az előző két szolgáltatás csak bizonyos napokon, általában munkaidőben vehető igénybe. A kutyapanziót kifejezetten hosszabb távú megőrzésre, mint például nyaralás esetére találták ki. Vannak olyan szükséghelyzetek is, amikor például kórházba kerül a gazdi és képtelen gondoskodni a kutyájáról, ilyenkor kiváló lehetőség igénybe venni a kutyapanzió lehetőségét.

( Képek: Getty Images Hungary)

kutya sétáltatása kutyapanzió kutyasétáltató kutyaszitter

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink