hirdetés

A maffia bosszújának hitték, de ami kiderült, még megdöbbentőbb

Szénási Szimonetta

2023. december 5 - Képek: Getty Images Hungary

A rendőrség nagy erőkkel nyomozott, ám sokáig nem jöttek rá, ki áll a sorozatos elkövetések mögött.

hirdetés

A dél-olaszországi Vastogirardi lakói meg voltak róla győződve, hogy valamely szomszéd, sőt, egyenesen a maffia keze van a sorozatos autórongálásokban. A helyi járművek gumiabroncsait ugyanis rendre felvágták, mint vélték, ezzel üzenve valami miatt. Amikor a rendőrségnek végül sikerült felgöngyölítenie az ügyet, nagyobb volt a döbbenet, mint a károkozás láttán.

Hónapokig nyomoztak

Miképp a The Guardian beszámol róla, az akkor még ismeretlen elkövető először júliusban csapott le a 600 lelket számláló kis hegyi falucska autóira. Majd ezt követően rendszeres lett a rongálás: a történelmi központ parkolójában hagyott járművek felvágott gumiabronccsal várták a tulajdonost. Volt olyan kocsi, ami többször is áldozatul esett a merényletnek.

A helyiek és a rendőrség sokáig meg voltak róla győződve, hogy vagy bosszúhadjáratról, vagy a maffia megfélemlítési akciójáról van szó. Ennek fényében folyt a nyomozás hónapokon keresztül.

Minden eszközt bevetettek

Miután még októberben sem sikerült kézre keríteni az elkövető(ke)t, a rendőrség új módszerhez folyamodott. Civilnek öltözve kezdtek járőrözni azon a területen, ahol a legutóbbi esetek történtek. Ezen felül kamerákat is felszereltek. Mindennek hála végül sikerült elkapniuk a tettest, nevezetesen Billyt. És itt jön a hatalmas csavar…

Nagy volt a döbbenet – és a fájdalom

Billy ugyanis nem egy személy, hanem egy kutya! Az egyik felvételen jól látszott, ahogy az eb végigment az autókon, sorban beleharapva azok kerekébe.

Az állatorvosi vélemény szerint Billyt a nagy fájdalommal járó, súlyos íngyulladása késztette erre a furcsa viselkedésre – amiért a gazdájának a híradások szerint kártérítést kell fizetnie.

Hogy kedvencednek ne kelljen ehhez hasonló alternatív fájdalomcsillapító módszerekhez folyamodnia, olvasd el dr. Balatonyi Lilla állatorvossal készült cikkünket a fogászati problémák megelőzéséről és kezeléséről!

Remo Scocchera, Vastogirardi alpolgármestere ekképp kommentálta a történteket:

Nagyon rejtélyes volt, mivel nem tudtuk kitalálni, hogy ki járhatott körbe abroncsokat vágni, vagy mi lehetett az indítéka. Ez egy békés falu – tudtuk, hogy nem lehetett valaki kívülről, mivel mindig figyeljük a gyanús mozgásokat.

Úgy látszik, a négy lábon járó gyanús alakoknak is nagyobb figyelmet kellett volna szentelniük.

autó fogínygyulladás igaz történet kutya fogászat kutyák fogászati problémái rongálás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!