hirdetés

30 kilométert futott a mentett kutyakölyökkel a kezében, hogy biztonságba helyezze

Hangai Lilla

2023. augusztus 7 - Képek: Getty Images Hungary

Khemjira Klongsanun alig több mint 11 km-t futott le a Thaiföldön megrendezett Chombueng maratonon, amikor azt látta, hogy a futók egymás után kerülik ki az út szélén veszteglő kölyökkutyát. Nem gondolkodott sokat, megállt és óvatosan megpróbálta magához csalogatni a remegő csöppséget.

hirdetés

Mivel azon a szakaszon nem voltak házak a közelben, a hölgy arra következtetésre jutott, hogy a kutyának valószínűleg nincs gazdája. A szívére hallgatott és ahelyett, hogy maga mögött hagyta volna a kutyust, kezébe vette és így futotta a hátralévő 31 km-t. Így vett részt a kóbor kutya a maratonon.

A futás megváltoztatja az ember életét

A verseny után Khemjira Klongsanun megosztott egy szívmelengető fotót is a kutyusról, aki ugyan rettenetesen kimerült a futásban, mégis úgy tűnt, ellazultan és biztonságban érzi magát.

Sokaktól hallani, hogy ha egyszer az ember ráérez a futás ízére, az örökre megváltoztatja majd az életét. Ebben az esetben az apró, bolyhos kölyökre is igaz lehet ez a mondás. A hölgy hirdetésben kérte, hogy ha van a blökinek a gazdája, az jelentkezzen érte, ám a felhívásra nem érkezett válasz. Úgy döntött, hogy örökbe fogadja, a neve pedig a verseny elnevezése után Chombueng lett. Jelenleg is nagyon boldogan élnek együtt a futónővel és másik két kutyájával.

„Úgy tűnt, hogy ez a kis fickó teljesen elveszett. Nem voltak házak, más kutyák vagy emberek arrafelé. Így hát magamhoz vettem a kiskutyát; már csak azért is, hogy kihozzam abból a nem túl biztonságosnak tűnő környezetből. Majdnem 31 km-t cipelni még egy ilyen kicsi kutyát is, valódi kihívás volt. Mondhatni kétszer olyan fárasztó volt, mint egy normál maraton; de mégis megcsináltam, mert egyszerűen imádnivaló.

Sok időbe telt, míg végül sikerült elvinnem őt kivizsgálásra, oltásra és kezelésekre, de örülök, hogy megmentettem; igazi családtagnak tekintem. Eltarthat egy ideig, amíg teljesen alkalmazkodik az új életviteléhez, de Chombueng nagyon okos fiú. Biztos vagyok benne, hogy boldog lesz velünk.”

Khmejira 3 kutyájával ( Chombueng jobb szélen): 

A kóbor kutya a maratonon szokatlan történetének margójára

Elképesztően becsülendő dolog, hogy a hölgy még egy ilyen rendkívül embert próbáló és mindennapinak legkevésbé sem nevezhető helyzetben is elég bátor volt helyesen cselekedni. Nem foglalkozott az egyéni eredményekkel, a helyezéssel, az idejének a javításával, csupán arra koncentrált, hogy egy bajba jutott életnek szüksége van rá. Bíztatunk arra, hogy te is cselekedj hasonlóképpen ha hasonló kihívás elé állít egyszer az élet! Ez legalább akkora személyes siker lehet, mint egyéni legjobb idővel lefutni egy maratont.

Ha azonban valamilyen okból kifolyólag akkor és ott nem tudsz segíteni, kérünk, hívd fel a helyi állatvédő szervezetet és magyarázd el neki a szituációt. Ők mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a bajba jutott állatot befogják és biztonságba helyezzék. Csak egy kis energiaráfordítással is elmondhatod majd magadról, hogy életmentő vagy.

Azt pedig külön kiemelnénk, hogy a hölgy arra is ügyelt, hogy az állat egészségügyi állapotát is ellenőrizzék, valamint hogy megkapja a szükséges oltásokat és kezeléseket. Így cselekszik egy felelős állattartó.

felelős állattartás futás futóverseny igaz történet megható kutyás történetek mentett kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!