hirdetés

Megnyílt a Magyar falu program állatvédelmi pályázata: kutyák chipezésére, ivartalanítására, veszettség elleni oltására lehet támogatást kérni

László Enikő

2021. június 21 - Forrás: MTI

Már benyújthatják pályázataikat az ötezer lakos alatti települések önkormányzatai a Magyar Falu Program keretében korábban meghirdetett felelős állattartás elősegítését célzó alprogramra – tájékoztatta a Miniszterelnökség az MTI-t.

hirdetés

A rendelkezésre álló keretösszeg félmilliárd forint. Ebből az önkormányzatok támogatást igényelhetnek a település lakóinak tulajdonában lévő macskák, kutyák ivartalanítására, veszettség elleni oltásának beadására és kutyák azonosító chippel történő ellátására.

Az ivartalanítással meg lehet előzni a felesleges szaporulatot, ezáltal kevesebb kutya kerül az utcára.

Egy önkormányzat akár másfél millió forintot is kaphat

Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos és Ovádi Péter, a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos közös közleménye szerint a pályázat keretében egy-egy önkormányzat maximálisan másfél millió forint támogatást igényelhet.

Felidézték, az állatvédelemről szóló, februárban indított internetes kérdőívből – amelyet több mint 262 ezren töltötték ki – kirajzolódott, hogy nemcsak a kormány, hanem a válaszadók is kiemelt fontosságúnak tartják az ivartalanítási program kiszélesítését, a felelős állattartásra való felhívást és a civil szervezetek támogatását. Hosszú távú célok között szerepel az önkormányzatok és a civil szervezetek közötti kapcsolatok és együttműködési lehetőségek további erősítése is – tették hozzá.

A pályázatok beadási határideje 2021. július 18.

(Képek: Getty Images Hungary)

felelős kutyatartás ivartalanítás kutya veszettség oltás mikrochip pályázat

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink