hirdetés

Vajon ki lesz a világ legaranyosabb mentett kutyája?

Molnár Enikő

2023. augusztus 6 - Képek: Getty Images Hungary

Rengeteg kutya van világszerte, akik még mindig várnak az örökbefogadásra, és számos eb van kitéve az utcai élet nehézségeinek. A People magazin immáron hatodik éve rendezi meg online szépségversenyét azoknak a nehéz sorsból jövő kutyáknak, akik elég szerencsések voltak ahhoz, hogy szerető gazdira találjanak.

hirdetés

A Világ legaranyosabb mentett kutyája versenyt már hatodik éve hirdeti meg a People magazin, és évről évre aranyosabbnál aranyosabb arcokat lehet látni a közzétett képeken. Egy ismert állateledeleket gyártó márkával együttműködésben a nyertes eb egy évre elegendő tápot kap, emellett pedig egy személyre szóló fotózással és a magazinban való megemlítéssel jutalmazzák a szerencsés résztvevőt és gazdáit. Bónusz, hogy a nyertes kiválaszthat egy állatmentő egyesületet, akiknek 1000 dollárt adományoznak a szervezők. A versenyen bármilyen mentett kutya részt vehet, fajtatiszta vagy keverék, kicsi vagy nagy, fiatal vagy idős…nincs kizáró tényező, amíg örökbefogadott állatról van szó.

A verseny 2018-as nyertese, Penny, a mentett kutya.

A jelentkezés egyszerű, név és email cím mellett a kutya nevét és az örökbefogadásának történetét kell megadni egy aranyos kép kíséretében. A bejövő nevezéseket a szervezők leszűkítik 10 befutóra, akik szerintük a legaranyosabb arccal és történettel rendelkeznek. Ezután a magazin olvasói szavazhatnak, hogy ki legyen a döntőben, ahol újra a szervezők választanak a három eb közül. Június 23-tól egészen augusztus 4-ig várták a nevezéseket, és most indul a kiválasztás folyamata. Nemsokára kiderül, hogy melyik kutya lesz az idei év legaranyosabb mentett kutyája.

Annak ellenére, hogy elvileg a világ legaranyosabb mentett kutyájának megtalálása a cél, sajnos a név csalóka. Kizáró tényező, ha nem amerikai állampolgár a pályázó, tehát igazából Amerika legaranyosabb kutyáját keresik. Ennek ellenére kedves kezdeményezés és nemes cél, hogy az állatmentő szervezeteket támogassák valamilyen formában, még ha nem is globálisan teszik ezt.

A 2022-es verseny nyertese, Gordon

Gordon egy imádni való shiba inu, akinek az ismert története Tajvanban kezdődött, egy cserbenhagyásos gázolással. Szerencsére még időben megtalálták a baleset miatt lebénult kutyát, és elkötelezett emberek segítségével sikerült megmenteni. Jelenlegi gazdái 2015-ben találtak rá egy Facebookos hirdetés következtében. Érdekes módon nem első látásra szerelem volt, mert bár nagyon tetszett nekik az eb, akkoriban nem gondoltak örökbefogadásra, így élték tovább a hétköznapjaikat.

A változást az hozta, amikor másodjára is szembe találkoztak a széles mosolyú ebbel a közösségi médián. Akkor fogalmazódott meg bennük, hogy ez nem lehet véletlen. Másodjára már nem tudták figyelmen kívül hagyni a kedves kinézetű kutyust, és megkezdték az örökbefogadását, ami nem egyik pillanatról a másikra történt. Sok felkészülést igényelt a befogadása, a másik kutyájukat is oktatták, hogy jól menjen a találkozás. Figyelembe kellett venniük, hogy  Gordon közel 4 évet ismeretlen körülmények között töltött. Az összeszokás nem volt egyszerű, de sikerrel végződött. 2022-ben pedig hatalmas mosolyával elnyerte a szavazók szívét is, ahogy arról ebben a cikkünkben is írtunk.

Hagyni kellett, hogy lássa, biztonságban van

mondta Gordon gazdija a People magazinnak

Befogadott kutyák szépségversenye

Magyarországon is értékelik az örökbefogadott és mentett kutyákat, és a felelős állattartást hirdetve idén is megrendezték a Befogadott kutyák szépségversenyét, Rákóczifalván. Az eseményen résztvevők megosztották a kedvenceik történetét, és mindenki nyert valamit.

mentett kutya örökbefogadás shiba inu verseny

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink