hirdetés

Szívfacsaró videón a síró kutya: nem hiszed el, miért szomorú

Mádi-Krezinger Cintia

2024. március 25 - Kép: Getty Images Hungary

Bár nagyon meglepő, abszolút megértjük és átérezzük az eb reakcióját.

hirdetés

Köztudott tény, hogy a kutyák rendkívül érzékeny állatok. Leolvassák rólunk, épp milyen a kedvünk, és érzékelik, ha valami miatt szomorúak vagyunk. Az alábbi videó tanúsága szerint pedig a tévéképernyőn látottakra is reagálnak. A felvételeken szereplő kedvenc Az oroszlánkirály ominózus, mindenkiből sírást kiváltó jelenete hatására kezd nyüszítésbe: a síró kutya teljes átéléssel nézi a történetet.

Tényleg értik, mi történik?

Bár a kutyák nem ugyanúgy érzékelik a tévéképernyőn látottakat, mint mi, emberek, képesek reagálni a mozgó képek és hangok változásaira. Gazdiként szeretjük azt gondolni, hogy hozzánk hasonlóan négylábú barátaink is pontosan értik, mi zajlik a képernyőn, a tudomány jelenlegi állása szerint az ebek nem képesek ennyire komplexen gondolkodni.

A videón látható kutya reakcióját is valószínűleg inkább a hangok és a film hangulata, semmint a történet pontos megértése okozta. A kutyák érzékenyek az emberi hangokra és azok intonációjára, és természetesen a kétlábúak érzelmeire is. Így ha például a gazdi érzelmi reakciót mutat egy film jelenetére, a kutya is érezheti ezt, és hasonlóképp reagálhat.

Ha kíváncsi vagy, mit mond a tudomány arról, hogyan látják kedvenceink a tévét, ide kattintva megtudhatod.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

kutya érzelem kutya tévét néz kutyás videó nyüszítés szomorú tévéző kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!