hirdetés

3 természetes házi szer erős kutyaszag ellen: gyorsan hatnak és teljesen vegyszermentesek

Ferenczi Deborah

2022. május 26 - Képek: Getty Images Hungary

A legtöbb gazdi jól ismeri a tipikus kutyaszagot, mely főleg lakásban tartott ebek esetében jelentkezhet. De mi az a kutyabarát tisztítószer, ami segít a foltok, a szőr és a kellemetlen illat ellen is, mégsem mérgező?

hirdetés

Az alábbiakban 3 olyan természetes házi tisztítószert hoztunk, melyek mentesek mindenféle vegyszerektől, de ennek ellenére hatékonyan és gyorsan fejtik ki a hatásukat.

Ecet, mint a legjobb kutyabarát fertőtlenítőszer

Ahelyett, hogy drága és mérgező tisztítószereket vásárolnál, elkészítheted a saját csodaszeredet. Ehhez nem lesz másra szükséged, mint ételecetre, vízre és e kettő egyenlő arányú összekeverésére. Annak ellenére, hogy ez nagyon egyszerű tisztítószer, szinte bármilyen felületen használható, beleértve a konyha vagy a fürdőszoba padlóját és a szőnyegeket is. Mivel az ecet savas, semlegesíti a baktériumokat a kutyapisiben, sőt a jellegzetes szaggal is fel tudja venni a versenyt. A használata pedig rendkívül egyszerű. Mindössze egy permetezőre lesz szükség, amivel baleset estén a szükséges területre ráfújod a vegyületet, majd hagyod rajta hatni körülbelül 10 percig, ezek után pedig letörlöd. Ezenfelül számos dologra jó még az ecet, melyeket az alábbiakban fel is sorolunk:

  • tálkák fertőtlenítése
  • játékok tisztítása
  • kutyaház tisztítása
  • szagok semlegesítése
  • szőnyegeken lévő foltok eltávolítása
  • takarók, ruhák, ágyneműk mosása kutyaszag esetén

A szódabikarbóna, mint tisztítószer

A szódabikarbóna az ecethez hasonló módon régóta a háztartások alapkelléke. Önmagában és ecettel vegyítve is egyaránt használható. Fehérítéshez, súrolószernek, felmosáshoz és kárpittisztításhoz is remek megoldás lehet. Abban az esetben, ha erős kutyaszagot érzel bizonyos területeken, akkor szórd a szódabikarbónát az adott helyre. Hagyd állni pár órát, hogy kifejtse a hatását. Végezetül porszívózd át a kezelt felületeket.

A csodás almaecet 

Végezetül pedig egy szintén kiváló alternatívát szeretnénk bemutatni, ami nem más, mint nagyanyáink csodaszere, az almaecet. Többek között kiváló szagtalanító, illetve remek folteltávolító szer, annak ellenére, hogy semmilyen vegyszert nem tartalmaz. Ha egy kellemetlen szagú helységbe beteszel egy csészényi almaecetet, pár óra leforgása alatt közömbösítheti a rossz aromát. Aabban az esetben is jó megoldás lehet, ha fertőtlenítőként akarod használni. Továbbá számos jótékony hatása van a kutyád egészségére is, melyeket ebben a cikkben sorolunk fel.

ecet kutyabarát takarítás kutyabarát tisztítószer kutyaszag ellen szódabikarbóna vegyszeres mérgezés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!